Autostrada Sibiu – Făgăraș. CNAIR a găsit bani ca să facă studiul de fezabilitate

0 745

Studiul de fezabilitate pentru autostrada Sibiu – Făgăraș trebuie revizuit. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) transmite că studiul se va face din fonduri europene.

Potrivit t-times.ro, fondurile nerambursabile vor fi alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, Obiectiv Specific 2.1 – Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere – sprijin pregătire proiecte de investiții, Operațiunea – Creșterea mobilității pe rețeaua rutieră TEN-T globală.

Valoarea totală a proiectului este de 19,9 milioane de lei, din care 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 14, 3 milioane de lei, 15% contribuția națională – 2,5 milioane de lei, restul de 3,1 milioane de lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Perioada de implementare a proiectului este de 62 luni, respectiv între data de 1 mai 2015 și 30 iunie 2020 la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea contractului de finanțare.

Autostrada Sibiu – Făgăraș, în lungime de 72 km, este unul dintre cele două tronsoane ale șoselei de mare viteză care va lega Sibiu de Brașov. Pentru tronsonul Făgăraș – Brașov (48 km), nu a fost lansată licitația pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate.

Într-un document transmis Parlamentului în luna iunie 2019, ministrul Răzvan Cuc estima că lucrările de execuție ale ambelor tronsoane din autostrada Sibiu-Făgăraș-Brașov vor fi încheiate până în trimestrul IV din 2023.

Sursa: t-times.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...