Atenţie ce carne de porc mâncaţi! Focar de pestă porcină în judeţul Sibiu

0 11.112

Autorităţile din judeţ sunt în alertă de joi dimineaţa, după ce s-a aflat că a fost sacrificat un porc bolnav cu pestă în Colun, comuna Porumbacu de Jos, care se pare că deja a fost mâncat de o familie de romi, cu mulţi copii.

Prefectul Sibiului: Un laborator din Cluj-Napoca a confirmat că porcul a fost bolnav cu pestă

„Pe mine m-a sunat domnul Ţichindelean azi-dimineaţă să îmi spună că îmi dă o veste proastă în sensul că, lângă Porumbacu, la Colun s-a luat probă de la porc şi s-a dus la Cluj-Napoca şi a ieşit pozitiv. Azi-dimineaţă avea deja confirmarea. S-a trimis probă şi la Bucureşti şi aşteaptă rezultatul şi de la Bucureşti”, a spus prefectul Maria Minea. De dimineaţă şi până în prezent, autorităţile sanitare şi Poliţia caută în judeţ, să vadă exact cine a consumat carnea din acest porc bolnav de pestă şi dacă mai există bucăţi din porc, care încă nu au fost preparate şi mâncate. Prefectul ia în calcul să convoace vineri dimineaţa, Comitetul pentru situaţii de urgenţă, pentru a lămuri exact care este situaţia cu focarul de pestă porcină.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.