Compania CON-A din Sibiu are venituri mai mari în primele opt luni din 2019, față de anul 2018. Cu toate acestea, nu se află la același nivel cu avansul pieței constructorilor în general.

„Cifra de afaceri în această perioadă (ianuarie-august 2019 – n. red.) a înregistrat o ușoară creștere față de anul anterior, însă mai puțin decât creșterea înregistrată de ramura construcțiilor”, spune Daniela Ilie, consilier de achiziții și cercetare de piață în cadrul CON-A pentru zf.ro.

Potrivit datelor de la Institutul Național de Statistică, în primele șapte luni din 2019 construcțiile au avansat cu 26% față de aceeași perioada a anului trecut. CON-A a făcut anul acesta investiții care au dus totalul sumei dedicate producției la 20 mil. euro. Compania are o fabrică de elemente prefabricate și una de structuri metalice.

Afacerile constructorului CON-A din Sibiu au coborât în 2018 cu aproape 20% față de anul anterior și s-au situat astfel la 440 de milioane de lei (circa 96 mil. euro). Scăderea a venit după ce, potrivit datelor din 2017, CON-A devenise cel mai mare constructor cu capital privat românesc după cifra de afaceri. Și profitul companiei a fost în scădere in 2018, la 20,1 mil. lei (4,3 mil. euro).

Sursa: zf.ro

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.