Gala de decernare a premiilor

S-a lăsat cortina peste ultima întâmplare frumoasă din a 5-a ediție, aniversară, DATfest 2019. Nu ne place să vorbim la trecut, dar trebuie să vă povestim cum au stat lucrurile cu Gala de premiere a câștigătorilor, cu emoția participanților, cu bucuria premiaților, cu aplauzele publicului și alte surprize de bun augur pentru ediția viitoare!

Sala Căminului Cultural din Șelimbăr, caldă și primitoare, a strâns pe toți, participanți și organizatori, public și regizori, studenți și profesori, sub o cupolă a iubirii pentru teatru și spectacol, pentru frumos și adevăr! Știam că va fi o seară altfel, îndrăgitul actor, Marius Turdeanu, de la Teatrul Național „Radu Stanca” a fost amfitrionul generos și inspirat al Galei și a dat tonul unei seri cu farmec și tâlc, cu emoții și energii bune. Dintre sfaturile unui actor către discipolii mai tineri am reținut mai ales nostalgia după această stare de grație a anilor de ucenicie, pe podeaua facultății când nimic nu pare prea greu, când îndrăzneala și dorința de mai mult, mai bine, ne dă aripi, când nu există frică și nici imposibil.

Cu siguranță, toate aceste calități și în plus, scânteia de talent și de magie, s-au regăsit și în prestația tinerilor actori recompensați cu premii pentru toată bucuria pe care ne-au oferit-o de-a lungul anului și în această săptămână de teatru intensă și, din păcate, deja încheiată. Dar, haideți să-i cunoaștem și noi pe tinerii premia(n)ți și mai ales să aflăm care dintre spectacole a furat inima publicului și a juriului întra-atât încât a luat Premiul pentru cel mai bun spectacol!

Cine au fost premianții

La secțiunea Cel mai bun actor, au fost nominalizați, Dumitru Stegărescu, Master Actorie, anul II, pentru rolul din S-a întâmplat într-o joi, de Elise Wilk, în regia lui Eugen Gyemant și Andrei Gâlcescu, pentru rolul din același spectacol și tot de la Master Actorie, anul II și care a reușit să obțină și prea râvnitul premiu!

La secțiunea feminină a aceluiași premiu, concurența a fost și mai aprigă! Alis Pelle, Cezara Crețu și Francesca Pop, toate trei de la  Master Actorie, anul I, au fost nominalizate pentru rolurile din Love Stories, după Joel Pommerat, în regia lui Marius Gîlea, Diana Fufezan și Adrian Neacșu. Alături de ele, Alexandra Gavrilov, Master Actorie, anul II, a fost nominalizată pentru rolul din S-a întâmplat într-o joi și a fost și fericita câștigătoare a acestei secțiuni.

La secțiunea Cel mai bun spectacol, decizia a fost și mai grea. Spectacole inspirate, texte bune și racordate la sensibilitatea noastră contemporană, regii pline de har, interpretări subtile și nuanțate…cum să fie ușor de ales?!

Și fiindcă am avut un juriu mai mult decât generos, două spectacole au fost recompensate la secțiunea cea mai populară a festivalului nostru: mențiunea specială a juriului pentru S-a întâmplat într-o joi și câștigătorul absolut al serii, echipa spectacolului Destine, tinerii studenți din fostul an întâi, actualul an II, de la Actorie, clasa Ofeliei Popii, asistenți, Cristina Blaga și Alexandru Malaicu, care au semnat și regia acestui spectacol cu temă socială. Felicitări lor și la cât mai multe premii! Felicitări tuturor, premianți și nominalizați, profesori și studenți, organizatori și public și mai ales, felicitări nouă, tuturor celor care am ales să iubim această întâmplare frumoasă cu oameni și fapte de viață care este Teatrul, câștigătorul absolut nu doar a unei săptămâni de spectacol, ci al unui an întreg de muncă asiduă din partea echipei care vă pregătește an de an acest eveniment!

Să ne vedem la anul, mai mari și mai frumoși, cu povești și chipuri noi!

DATFest 2019 a fost o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Șelimbăr prin Primăria Comunei Șelimbăr, Consiliul Județean Sibiu și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu prin programul „Made by ULBS” din Fonduri Hasso Plattner.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.