foto klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, după ce moțiunea de cenzură a trecut în Parlament, că acesta este rezultatul firesc al reacției întregii societăți. De asemenea, acest a spus că felicită toate partidele care au ajutat la îndepărtarea „acestui Guvern eșuat și derutat”.

„Astăzi a caștigat România. Astăzi votul românilor dat pe 26 mai la referendum a fost întru-totul și pe deplin respectat. Căderea Guvernului este rezultatul firesc al reacției întregii societăți față de abuzurile și incompetența acestui guvern. Succesul moțiunii de cenzură confirmă un proces care a început cu ceva vreme în urmă. Acest proces se numește intrarea în istorie a PSD. Felicitări Partidului Național Liberal pentru inițiativa acestei moțiuni de cenzură, pentru efotul liderilor și parlamentarilor liberali. Felicit și celelalte partide de opoziție care au pus umărul la îndepărtarea acestui guvern pesedist, guvern eșuat și derutat. Românii au cerut căderea guvernului PSD. Au cerut oprirea distrugerii justiției, au cerut prin vot să nu se producă îndepărtarea țării noastre de UE. Bilanțul de azi vorbește de la sine, am reușit să îndeplinim toate aceste solicitări și să blocăm dezastrul PSD”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a anunțat și că vineri vor avea loc consultări cu partidele parlamentare, la ora 11.00, pentru formarea unui nou Guvern, după ce moțiunea de cenzură a Opoziției a fost adoptată în plenul Parlamentului, iar încrederea în Cabinetul Dăncilă retrasă.

“Voi convoca partidele parlamentare mâine, la prima rundă de consultări, începând cu ora 11.00”, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Au fost 238 de voturi pentru. Au fost cinci voturi împotrivă.

Moțiunea de cenzură a fost dezbătută în plenul reunit al Parlamentului, joi. Votul a fost unul secret cu bile.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu