Ora de Sibiu
Știri in direct
Conti 1

Mitropolia Ardealului sprijină copiii orfani din Sibiu printr-un program special

368

Mitropolia Ardealului şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) încep de vineri, o campanie de sprijin pentru copiii care au nevoie de o familie. Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, dar şi ceilalţi preoţi din judeţul Sibiu se alătură eforturilor DGASPC şi încurajează familiile care au posibilitatea să ofere un cămin şi dragoste copiilor abandonaţi, să o facă.

“Ne bucurăm să reînnoim protocolul de colaborare între Arhiepiscopia noastră și DGASPC Sibiu, în vederea inițierii și derulării de noi programe și proiecte sociale care să vină în sprijinul familiei, a copiilor orfani, a tinerilor sau a altor persoane aflate în nevoi. Lucrarea social-filantropică constituie o parte esențială în viața și misiunea Bisericii. Ea este răspunsul nostru la iubirea mântuitoare nemărginită a lui Dumnezeu, precum și la toate darurile revărsate asupra noastră. Trăim într-o societate tulbure din punct de vedere spiritual, care-și pierde reperele și valorile morale autentice înrădăcinate în Cuvântul Evangheliei Mântuitorului Hristos. Pe fondul prosperității materiale unora și a libertății egoiste iresponsabile s-au înmulțit nevoile sociale, sărăcia, violența, abandonurile copiilor și a vârstnicilor. Zilnic avem la porțile noastre oameni care solicită ajutor. Din nefericire, nu reușim să-i ajutăm pe toți, însă alături de partenerii noștri avem încredințarea că vom reuși să facem mai mult bine între oameni, să aducem ajutor și mângâiere celor în nevoi”, a declarat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu.

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, a anunţat cu acest prilej, că prin parohiile Bisericii Ortodoxe Române din judeţul Sibiu, vor fi promovate măsurile de plasament de tip familial, în vederea reducerii numărului de copii instituționalizați.

“Pe temeiul protocolului încheiat cu DGASPC Sibiu ne angajăm să promovăm, prin toate parohiile noastre, măsurile de plasament de tip familial, în vederea reducerii numărului de copii instituționalizați și prevenirea instituționalizării acestora; să promovăm măsuri de prevenire a separării copiilor de propria familie prin sprijinirea acestora, să prevenim, pe cât posibil, riscul de excluziune socială etc. Dumnezeu să binecuvinteze activitatea noastră socială și așteptăm, de ce nu, și alți parteneri în slujirea Binelui”, a arătat Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza.
DGASPC Sibiu a iniţiat această campanie împreună cu Mitropolia Ardealului, pentru a contribui semnificativ la închiderea centrelor de plasament din judeţul Sibiu.

„Am iniţiat acest demers susţinut de Mitropolia Ardealului, pentru că îmi doresc să contribuim semnificativ la închiderea centrelor de plasament şi să încurajez într-un mod susţinut şi concret, promovarea profesiei de asistent maternal, plasamentul familial şi adopţia copiilor instituţionalizaţi, dar şi a celor abuzaţi sau părăsiţi de către cei care au îndatorirea să-i ocrotească. Mulţumesc Mitropolitului Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, pentru susţinerea activă a acestei campanii de promovare a alternativelor familiale, care începe chiar de astăzi. Această campanie de promovare a alternativelor familiale are un singur scop: să oferim dragoste tuturor copiilor care au această nevoie de afectivitate, care sunt lipsiţi de un cămin, de un mediu familial. De fapt, noi facem asta pentru copiii noştri”, a subliniat directorul DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vîlsan.

De la începutul anului şi până în prezent, în judeţul Sibiu au fost adoptaţi 12 copii şi 245 sunt în asistenţă maternală. Alături de aceştia, 321 de copii au fost daţi în plasament familial şi alţi 73 de copii sunt cu tutelă.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...