dancila
FOTO arhivă

PSD se va întruni într-o ședință CEx, vineri. După demiterea Guvernului Dăncilă în partid începe lupta pentru putere, ceea ce înseamnă inclusiv că Viorica Dăncilă ar putea să fie retrasă din cursa pentru prezidențiale, dar și din fruntea partidului. Ședința va începe la ora 18:30, anunță digi24.ro

Cel mai probabil vineri, în ședința CEx, se va cere un vot de încredere pentru Viorica Dăncilă. În urma votului se va decide dacă Viorica Dăncilă mai rămâne sau nu în fruntea partidului și mai ales dacă va rămâne candidat al PSD la alegerile prezidențiale. Numele Vioricăi Dăncilă este tipărit pe buletinele de vot, însă partidul poate să decidă să susțină un alt candidat.

”Este dezastru pentru noi să intrăm în alegeri fără Guvern și cu un candidat care ne poate duce pe locul 3 sau 4”, a explicat pentru Digi24.ro unul dintre liderii partidului.

Deja președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, considerat un oponent al Vioricăi Dăncilă, a scris, într-un mesaj pe Facebook, că în perioada următoare în PSD e nevoie de o reformă internă.

În partid sunt mai mulți lideri importanți care vor să o înlăture pe Viorica Dăncilă și care vor să profite de demiterea Guvernului. Printre ei se numără baronul de Olt, Paul Stănescu, Olguța Vasilescu sau Dumitru Buzatu. Acestora li s-ar putea alătura și Gabriela Firea. De asemenea, ar putea întoarce armele împotriva primierului și actualul președinte executiv al partidului, Eugen Teodorovici. În CEx are încă un vot și Gabriel Petrea, care a votat moțiunea de cenzură, motiv pentru care ar putea fi dat afară din partid.

Viorica Dăncilă a declarat joi, imediat după ce a fost anunțat rezultatul moțiunii de cenzură, că rămâne la conducerea partidului și candidatul pentru alegerile prezidențiale.

„Rămân la șefia PSD. Nu îmi reproșez nimic”, a spus Viorica Dăncilă.

Tot în prima ședință CEx, social democrații trebuie să decidă excluderea din partid a celor patru parlamentari care au votat moțiunea de cenzură. Este vorba de Gabriel Petrea, Mihăiță Găină, Iustin Talpoș și Sorin Bota.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu