Focarul de pestă porcină din județul Sibiu – Suspiciune de încă un caz nou

15.090

Finalul săptămânii trecute a adus la Sibiu vestea că un porc din Colun este infestat cu pestă porcină. Autoritățile au plecat pe firul poveștii și au ajuns în Șura Mică, la cel care vânduse animalul. Acesta însă a indus în eroare autoritățile atunci când a fost întrebat despre alte animale din curtea sa. O femeie din sat însă a declarat de bună voie faptul că a cumpărat carne de porc de la consăteanul său. A trezit astfel suspiciuni despre faptul că un al doilea animal ar fi putut fi bolnav.

Prefectul județului Sibiu, Maria Minea, a declarat că s-au luat probe din carnea unui al doilea porc, posibil infestat, și se așteaptă rezultatele analizelor. ”Bărbatul din Șura Mică, întrebat dacă a mai vândut porci, a spus că nu. Ulterior, o femeie a venit la poliție și a declarat că a cumpărat carne de la respectivul. Așa că ne-a dat o bucată din acea carne și s-a trimis pentru analize la Cluj și București și se așteaptă răspunsurile”, a spus prefectul.

Autoritățile nu au reușit până acum să stabilească felul în care virusul pestei porcine a ajuns în gospodăria din Șura Mică. ”Bărbatul spune că avea acea scroafă de mai mult timp și nu fătase pentru prima oară. Zice că nu a intrat nimeni străin la el în curte și nici el nu a fost plecat în altă parte. S-a stabilit că dăduse de mâncare porcilor porumb de pe un câmp din apropiere. Este posibil să fi adus el de acolo, pe pantofi, sau porumbul să fi fost purtător. Dar asta ar însemna să se fi semnalat cazuri de porci mistreți morți, ceea ce nu este cazul. Așa că deocamdată nu este clar cum a ajuns pesta porcină acolo”, a declarat prefectul Maria Minea.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)