Polițiștii sibieni au început „vânătoarea” de șoferi care vorbesc la telefon în trafic

0 1.806

În primele cinci zile de la intrarea în vigoare a noilor prevederi privind interzicerea folosirii telefonului mobil și a oricărui dispozitiv în timpul condusului, polițiștii sibieni au aplicat șapte sancțiuni pentru nerespectarea noilor reglementări.

Așadar, șapte șoferi au fost surprinși, în Sibiu și în județ, folosind telefonul mobil. Polițiștii sibieni nu i-au iertat și i-au sancționat.

Șase dintre ei au fost sancționați conform articolului 36, alin. (3) care prevede ca „în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”.

Un al șaptelea conducător auto a fost sancționat cu o amendă de 580 de lei și a rămas și fără permis pentru 30 de zile după ce, pe lângă faptul că a folosit telefonul în trafic, a și încălcat o regulă de circulație.

Noile reglementări au intrat în vigoare în data de 12 octombrie. La nivel național, în primele două zile, polițiștii au aplicat peste 320 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor, în valoare totală de peste 200.000 lei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.