raluca iani foto credit tnrs adi bulboacă
Foto Adi Bulboacă

Vineri este ziua de naștere a actriței naționalului sibian Raluca Iani, pe care publicul din Sibiu o va putea vedea în cel mai nou spectacol al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu: „Femei”, după Miro Gavran. Conceptul spectacolului este creat de Raluca Iani, iar din distribuție, mai fac parte, alături de aceasta, actrițele Ioana Cosma, Gabriela Pîrlițeanu, Fabiola Petri și Codruța Vasiu.

Spectacolul va fi prezentat la TNRS – Sala Studio, în avanpremieră, miercuri, 23 octombrie 2019, urmând ca premiera să aibă loc vineri, 1 noiembrie 2019. Alte două reprezentații sunt programate pe 2 și 3 noiembrie.

Raluca Iani (n. 18 octombrie 1980) a absolvit Facultatea de Teatru a Universității de Artă George Enescu din Iași în 2004, alăturându-se imediat după finalizarea studiilor trupei de actori ai Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu. Din spectacolele importante în care a jucat, putem aminti: Trei surori (regia: Anca Bradu), Pescărușul (regia: Andrei Șerban), Faust, Lulu, D’ale Carnavalului, Călătoriile lui Gulliver și Povestea prințesei deocheate (regia: Silviu Purcărete), GIRAFE Fabula urbană #1 și BIZONI Fabula urbană #2 (regia: Radu Afrim), 10 (regia: Radu Nica) sau Vedere de pe pod (regia: Eugen Jebeleanu). Activității teatrale a Ralucăi Iani i se mai adaugă și câteva roluri în filmele Hacker (r. Stere Gulea și Alexandra Gulea) și Amniotic (r. Bianca Rotaru), precum și într-unul dintre episoadele serialului Ariane Ferry (r. Gérard Cuq).

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu