O firmă din Sibiu face digitalizarea Sucevei – Proiectul are o valoare importantă

368

O firmă din Sibiu s-a prezentat la licitația pentru proiectul de digitalizare a Primăriei Suceava, anunța, joi, primarul Ion Lungu.

Este vorba despre firma Sobis Solution SRL din Sibiu a depus o ofertă pentru licitația proiectului în valoarea de 2,7 milioane de lei.

„Sper să fie o firmă serioasă, iar firma să fie eligibilă în așa fel încât să putem să trecem la implementarea proiectului”, a spus Ion Lungu.

Implementarea proiectului va duce la simplificarea procedurilor administrației locale și reducerea birocrației.
Primul obiectiv specific prevede implementarea unor măsuri de simplificare a procedurilor administrative pentru cetățeni, în corespondență cu Planul Integrat pentru simplificarea procedurilor administrative aplicabile cetățenilor, atât din perspectiva back-office, adică adaptarea procedurilor interne de lucru, digitalizarea arhivelor, cât și front-office.

Al doilea obiectiv specific presupune dezvoltarea cunoștințelor și abilităților personalului din cadrul Primăriei Municipiului Suceava, în vederea sprijinirii măsurilor vizate de proiect fiind avută în vedere formarea/instruirea, evaluarea/testarea și certificarea competențelor/cunoștințelor dobândite pentru 70 de persoane din cadrul grupului țintă, în ceea ce privește simplificarea procedurilor.

Obiectivul general al serviciilor de instruire îl constituie familiarizarea persoanelor din grupul țintă cu implicațiile simplificării procedurilor administrative.

Proiectul prevede implementarea portalului de servicii către cetățeni și digitalizare pentru diferite fluxuri de procese ce vor fi realizate în special online, retro-digitalizarea arhivei istorice relevante proiectului prin scanare și indexare, dar și dotarea cu echipamente de scanare, comunicații, servere, notebook, multifuncțională, echipamente coduri bare, calculatoare desktop pentru funcționarii participanți la fluxurile digitale.

Proiectul mai prevede actualizarea sistemului de management documente cu funcții și module noi prin gestiune arhivă fizică și electronică, centru de scanare, comunicare electronică pentru management. Durata proiectului este de 24 de luni.

Sursa: newsbucovina.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.