Invenție importantă făcută de o tânără din Sibiu – Ar putea salva viețile militarilor

419

„Nautilius MAC-97” este denumirea invenției unei tinere din Sibiu, prezentată la salonul de inventică de la Galați. Este un tip de submarin care ar putea salva viețile militarilor.

Printre invențiile expuse la salonul de inventică din Galați se află și un submarin destinat cercetării, identificării şi distrugerii muniţiilor neexplodate de pe fundul unui curs de apă.

Invenția aparține tinerei Ana Maria Covaci, absolventă a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Inventatoarea spune că aparatul este ușor de manevrat și poate salva viețile militarilor.

„Avantajul de bază al submarinului îl reprezintă comunicarea dintre acesta şi operator care nu necesită implicarea directă a utilizatorului, iar folosirea submarinului presupune angrenarea unei persoane care să stăpânească cunoștinţe minime de marinărie şi de manevrare a navei. Acesta a fost realizat în principal pentru a veni în ajutorul militarilor și pentru a nu–i expune pericolelor în mod direct. Submarinul este alcătuit dintr-o cameră cu infraroșu, care este situată în partea din față, cu un braț în interiorul căruia pot să introduc o încărcătură de trotil și să distrug muniția neexplodată. Aici este radiocomanda prin care reușesc să-l ghidez de la distanță”, a explicat Ana Maria Covaci.

Aparatul are lungimea maximă de 870 milimetri, o autonomie de două ore și jumătate și poate transporta greutăți de până la 200 de grame.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi