VIDEO Fodor, față în față cu locuitorii din Cartierul Arhitecților – „Să nu vă imaginați că Sibiul va colecta toți copiii la grădinițe”

4.005

Locuitorii din Cartierul Arhitecților au avut, luni, o întâlnire cu primarul Sibiului, Astrid Fodor, și președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean. Aceștia au discutat despre lărgirea drumului DJ 106C, care leagă Sibiul de Cisnădie, și, inevitabil, s-a adus vorba și despre copiii din zonă care vin la creșele și grădinițele din Sibiu.

Unul dintre subiectele dezbaterii de la Consiliul Județean a avut legătură cu traficul sugrumat, în fiecare zi, pe drumul de legătură dintre Sibiu și Cisnădie. Primarul Astrid Fodor le-a transmis locuitorilor Cartierului Arhitecților că, în această situație, Sibiul nu va putea colecta toți copiii la grădinițe și creșe și că există locuri unde cei mici pot învăța și în Cisnădie.

Vă invităm să fiți alături de noi la DEZBATEREA PUBLICĂ privind modernizarea drumului județean 106 C Sibiu – Cisnădie, pe tronsonul cuprins între ieșirea din municipiul Sibiu și podul de peste râul Seviș.

Publicată de Consiliul Judetean Sibiu pe Luni, 21 octombrie 2019

„Eu vreau doar să vă spun că sper că nu vă imaginați că Sibiul va putea colecta toți copiii la creșe, grădinițe. Vor fi supraaglomerate. Dezvoltatorii imobiliari, care în zona Cartierului Arhitecților au terenurile, ar putea să cedeze niște teren pentru construcția unor astfel de utilități publice. Cinsnădia probabil că nu are teren în zona asta, ca să construiască, dar ceva trebuie făcut. Primăria Sibiu nu are teren disponibil și nu are o așa dezvoltare urbanistică amplă încât să se impună construcția unei creșe pentru acea zonă”, a spus Astrid Fodor.

Un locuitor din Cartierul Arhitecților a luat cuvântul și a spus că „prin introducerea transportului în comun, o să scadă traficul în zonă”.

Fodor i-a răspuns, spunându-i că, deocamdată, Tursib nu poate circula pe acolo. „S-au tot făcut testări de către Tursib, mai mult blochează și nici n-are condiții să circule. Când va fi gata drumul, putem vorbi, iar până atunci noi ne reglementăm și problemele juridice între administrațiile noastre. Ați văzut că sunt prevăzute stații, nu s-au prevăzut de dragul artei, ci pentru a fi folosite. Până atunci, problemele vor fi soluționate, astfel încât Tursibul , sau vedem ce soluție găsim, va deservi acest traseu”, mai spune Fodor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (4)