Hoață arestată la Sibiu – A prăduit patru femei de bani și carduri

3.318

O sibiancă de 58 de ani a ajuns în arest preventiv după ce polițiștii au reușit să demonstreze că este autoarea mai multor furturi. Femeia acționa în locurile publice și ”țintea” în general portofelele victimelor. Acum va răspunde pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt, furt calificat și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.

În fapt, în urma activităților specifice efectuate, polițiștii de la investigații criminale au stabilit faptul că femeia ar fi prejudiciat 3 persoane, respectiv:
– la data de 22.08.2019, în jurul orei 2100, pe timp de noapte, ar fi sustras din geanta unei femei un telefon mobil;
– la data de 19.09.2019, în jurul orei 1345, în timp ce se afla în Piața Cibin, ar fi sustras din geanta unei alte femei un portmoneu și apoi a folosit, în mod repetat, un card bancar din respectivul portmoneu, pentru achiziționarea unor bunuri iar
– la data de 09.10.2019, în jurul orei 1600, în timp ce se afla într-un magazin, i-a sustras portofelul unei femei, din buzunarul hainei.
– la data de 23.10.2019, sub pretextul oferirii de ajutor unei femei în traversarea trecerii pentru pietoni, ar fi încercat să îi sustragă bunuri din genată. Această faptă a rămas în stadiul de tentativă, nereușind să își atingă scopul. Cert este că, din cercetări, a reieșit că acesta era unul din modurile de operare ale femeii.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a femeii iar la data de 24 octombrie a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți a admis cererea și a emis pe numele acesteia mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările în acest dosar continuă în vederea probării întregii activități infracționale a femeii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi