Pesta porcină în județul Sibiu – A apărut un al patrulea posibil focar

1 14.334

Pesta porcină africană pare că se extinde în județul Sibiu. Deși nu e confirmat încă, la Alămor este posibil să fie declarat al patrulea focar din județ, după cele de la Șura Mică, Colun și Amnaș. 

Joi, într-o gospodări din Alămor au fost găsiți morți doi dintre cei patru porci ai familiei. ”Oamenii au anunțat medicul veterinar care i-a chemat pe cei de la DSV. Animalele moarte au fost luate, iar de la ceilalți vii au luat probe de sânge. Până nu vin analizele, noi am luat măsuri minimale. Am sfătuit oamenii din sat să nu fie curioși să meargă la acea gospodărie, iar pe cei de acolo să nu iasă cu aceleași haine și încălțări pe care le-au folosit la animale”, spune Maria Greavu, primarul comunei Loamneș, de care aparține satul Alămor.

DSV- ul așteaptă rezultatul analizelor. ”S-au trimis analizele la Cluj și așteptăm rezultatul. Animalele au fost crescute în acea gospodărie, nu au fost cumpărate din altă parte”, a declarat Șerban Țichindelean, director DSVSA Sibiu.

Între timp, sătenii din Alămor se pregătesc să taie porcii cât încă mai sunt sănătoși. ”Și noi tăiem mâine, toată lumea taie. E nebunie acum, cu lăzi frigorifice, cu cele necesare. Păi avem porci de 500 de kilograme. Mai bine îi tăiem decât să se îmbolnăvească”, a spus o săteancă.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. Lucy scrie

    bah, anuntati cand puneti poze violente in „titlu”…jurnalism facut pe genunchi

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.