pesta porcina
Foto Arhivă

Pesta porcină africană pare că se extinde în județul Sibiu. Deși nu e confirmat încă, la Alămor este posibil să fie declarat al patrulea focar din județ, după cele de la Șura Mică, Colun și Amnaș. 

Joi, într-o gospodări din Alămor au fost găsiți morți doi dintre cei patru porci ai familiei. ”Oamenii au anunțat medicul veterinar care i-a chemat pe cei de la DSV. Animalele moarte au fost luate, iar de la ceilalți vii au luat probe de sânge. Până nu vin analizele, noi am luat măsuri minimale. Am sfătuit oamenii din sat să nu fie curioși să meargă la acea gospodărie, iar pe cei de acolo să nu iasă cu aceleași haine și încălțări pe care le-au folosit la animale”, spune Maria Greavu, primarul comunei Loamneș, de care aparține satul Alămor.

DSV- ul așteaptă rezultatul analizelor. ”S-au trimis analizele la Cluj și așteptăm rezultatul. Animalele au fost crescute în acea gospodărie, nu au fost cumpărate din altă parte”, a declarat Șerban Țichindelean, director DSVSA Sibiu.

Între timp, sătenii din Alămor se pregătesc să taie porcii cât încă mai sunt sănătoși. ”Și noi tăiem mâine, toată lumea taie. E nebunie acum, cu lăzi frigorifice, cu cele necesare. Păi avem porci de 500 de kilograme. Mai bine îi tăiem decât să se îmbolnăvească”, a spus o săteancă.

 

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Comentariu