foto guvern 24.10.2019

Raluca Turcan – vicepremier și Victor Costache – ministru al Sănătății sunt propunerile pentru Guvernul Orban, nume strâns legate de comunitatea sibiană. Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu este propunerea pentru funcția de viceprim-ministru, în timp ce doctorul Victor Costache, directorul medical al Clinicii Polisano MedLife este propus pentru ministerul Sănătății.

Klaus Iohannis: trebuie instalat urgent noul guvern

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că este nevoie de un guvern cât mai urgent, România având nevoie de o tranziție de succes către un parlament nou. ”Cred că trebuie instalat urgent noul guvern, pentru a putea îndeplini câteva sarcini care sunt în așteptare: organizarea alegerilor prezidențiale, elaborarea proiectului de buget pentru anul 2020, închiderea bugetului pe anul 2019, dar și multe alte lucruri aștept de la Guvernul Orban şi sunt convins că se vor strădui să pună pe picioare o guvernare de tranziție de succes, fiindcă asta ne dorim cu toții. Sigur, am discutat mult în zilele care au trecut și ce trebuie să facă guvernul și ce poate să facă guvernul. Situația nu va fi simplă deloc, fiindcă poziția în Parlamentul României este atât cât am văzut-o la moțiunea de cenzură și va fi destul de greu de negociat proiecte legislative complicate, cum va fi, de exemplu, legea bugetului pentru anul 2020, dar toate aceste lucruri sunt posibile, am toată încrederea că Guvernul Orban se va ocupa la modul cel mai serios de toate aceste chestiuni, a spus președintele Iohannis.

Un program pentru o Românie normală

Programul prezidențial lansat de președintele Klaus Iohannis, intitulat ”Împreună pentru România normală” prevede măsuri concrete pentru schimbarea tabloului legislativ actual, cu legi din ce în ce mai voluminoase, mai stufoase și lipsite de claritate.

Cetăţenii trebuie să simtă că legile le aparţin și că, indirect, sunt emanaţia lor, că sunt făcute pentru a-i ajuta și a rezolva problemele din societate și pentru a le asigura prosperitatea, nu pentru a le crea dificultăţi suplimentare. ”O legislaţie suplă, elaborată în directă legătură cu nevoile cetăţenilor, judicios fundamentată, care să vină în întâmpinarea așteptărilor sociale într-o formă degrevată de populism, stabilă și predictibilă reprezintă fundamentul oricărui stat de drept„, scrie în programul prezidențial.

Modificările frecvente, mai ales în domenii-cheie precum cele ale justiţiei, fiscalităţii, educaţiei sau administraţiei centrale și locale, nu fac decât să creeze un permanent climat de instabilitate, expresie a lipsei unor politici publice coerente, vizionare, transpuse în norme clare de natură să asigure buna dezvoltare a societăţii românești.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns