masina second

Alegerea unei mașini second hand de calitate nu este ușoară, atât pe portalurile autohtone cît și pe cele străine. Singurul criteriu cât de cât transparent de comparație rămâne prețul.

De ce să iei o mașină second hand? 

Cercetătorii în domeniul marketingului auto au efectuat de-a lungul timpului cercetări ample și au ajuns la niște concluzii cu privire la motivațiile oamenilor de a cumpăra mașini. S-au descoperit, ca atare, 2 tipuri principale de motivații: 1) Emoționale 2) Raționale. Cele emoționale țin de obicei de forma, culoarea sau modelul mașinii. Chiar dacă uneori pot părea puerile, aceste motivații pot avea o putere deosebită asupra deciziei de cumpărare finale. Motivațiile raționale se referă la date tehnice, consum, costuri de mentenanță, service, valoare de revânzare. Aceste motivații se referă de fapt la minimizarea costurilor de utilizare în condițiile menținerii unui nivel de confort și de reprezentativitate dorit de cumpărător.

BMW sau Volkswagen?

Ce s-a observat este faptul că până la 90% dintre cazuri, indiferent de modelul autovehiculului, că e una dintre mărcile cele mai apreciate, ca Volkswagen Passat sau altă marcă, indiferent de profilul de utilizare, cumpărătorul are de câștigat atunci când achiziționează o mașină între 3-5 ani, cu rulajul de până la 130000 de km și o va utiliza pe o durată de până la 4 ani sau până la 200000 de km.

Fiecare om are mărcile sale favorite și fiecare va găsi apoi propriile răspunsuri, cu siguranță.

Mașinile second hand recomandate pentru cumpărători

Statisticile realizate încă de la nivelul anilor 2017 relevau că mașinile second hand preferate de români provin în special din parcurile auto din Germania și sunt în special mașini Diesel. La capitolul mărci preferate de români se distanțează Vollswagen cu aproape 15% din piață, urmat apoi de alte mărci germane precum Opel, Audi și BMW, singura excepție fiind Ford, care este marcă americană. Dacă privim clasamentul vânzărilor de mașini second hand din România se remarcă în top Volkswagen Passat, Audi A4, Volkswagen Golf, Opel Astra.

La ce ne uităm pentru o mașină second hand bună

Înainte de a cumpăra o mașină, trebuie să luați în considerare următoarele lucruri: istoricul complet de service, care atestă întreținerea corectă a autovehiculului și autenticitatea rulajului înscris pe bord; garanția, este oferită de dealer-ii autorizați de mașini și acoperă cam 6 sau 12 luni; fișa tehnică, care conține o verificare tehnică în detaliu, într-o unitate autorizată de service, astfel problemele tehnice observate trebuie să fie reparate înainte de ofertarea mașinii

La ce să fiți atenți atunci când cumpărați o mașină second hand

Înainte de a cumpăra efectiv o mașină second hand, trebuie să vă asigurați că ați făcut niște minime verificări, precum: kilometrajul, starea generală, reparațiile, uleiul, motorul, luminile și sistemele electrice, anvelopele. Firește, ultimult test este să îî faceți mașinii o probă, să observați cum reacționează mașina la frânare, în viraje, dacă se aud anumite zgomote, scârțâituri sau alte sunete ciudate. Abia apoi puteți lua o decizie informată și matură de cumpărare. Succes!

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu