FOTO Iapă împușcată la Hamba. Proprietarul bănuiește braconierii

3.035

Un bărbat din Hamba a rămas fără iapa din gospodărie după ce aceasta a fost omorâtă. Bărbatul crede că animalul a fost împușcat de braconierii care vin la vânătoare în zonă. 

Acum două săptămâni, Ioan Savin din Hamba, și-a dus iapa și mânzul ei pe terenul pe care îl dețin la marginea satului. A fost sunat a doua zi că animalul zace într-o baltă de sânge. ”Am adunat porumbul de pe câmp și am dus iapa și mânzul să mănânce ce a mai rămas, ce a mai căzut pe jos. duminică, în 13 octombrie, m-a sunat cineva să merg, că iapa e moartă, pe jos. Când am ajuns acolo era plină de sânge, cu o gaură la gât”, povestește bărbatul.

Bărbatul crede că vinovați de cele întâmplate sunt braconierii care vin la vânătoare de mistreți în zonă. ”Dacă ar fi fost înjunghiată s-ar fi zbătut, nu ar fi căzut exact acolo unde s-a întâmplat. Dar așa, a nimerit-o glonțul și gata, a și căzut și a rămas acolo. Aici vin braconieri. Cum era între știuleți, o fi crezut că e vreun mistreț și au tras. Noroc că mânzul a scăpat”, spune bărbatul.

Acesta a anunțat evenimentul la 112, iar un echipaj de poliție a venit la fața locului și au constatat cele întâmplate. Acum proprietarul animalului așteaptă un răspuns de la autorități.

 

 

 

 

 

 

Gasita in 13 octombrie gasita

A cules porumb a dus-o sa mamance

Avea o gaura in gat

Sunat la politie sura mica

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi