WhatsApp Image 2019 06 02 at 10.49.11
FOTO: arhivă

Aeroportul Internațional Sibiu a venit cu precizări după ce 11 șoferi de pe autobuzele deținute și-au dat demisia din cauza salariilor prea mici.

Iată poziția celor de la Aeroportul Internațional Sibiu:
În cursul lunii octombrie 2019, s-a încheiat noul Contract Colectiv de Muncă aplicabil la nivelul Aeroportului Internațional Sibiu R.A, valabil pentru perioada 23 octombrie 2019 – 22 octombrie 2021 ale cărui prevederi s-au negociat și agreat atât de reprezentanții sindicatului, cât și de reprezentanții salariaților.
Conform noului Contract Colectiv de Muncă aplicabil la nivelul Aeroportului Internațional Sibiu R.A, începând cu data de 1 ianuarie 2020 se vor acorda majorări salariale pe categorii de personal ce variază între 7% și 23%.
Majorarea salarială pentru angajații încadrați pe postul de șofer, luând în calcul specificul de muncă în ture căruia i se adaugă sporul de weekend, sporul de noapte și sporul de fidelitate (vechime), acolo unde este cazul, poate ajunge după caz de la 750 lei brut la 825 lei brut. Astfel, în cursul unei luni calendaristice în anul 2020, salariul mediu al unui angajat pe postul de șofer în cadrul aeroportului va crește cu 20% față de anul 2019, ajungând la nivelul de 2.210 lei net, în funcție de numărul de zile lucrate.
Pe această cale, menționăm faptul că în cursul lunii octombrie angajații pe postul de șofer și-au exprimat nemulțumirea față de nivelul de salarizare și, totodată, au amenințat cu sistarea activității operaționale care intră în sfera obligațiilor lor pe Aeroportul Internațional Sibiu în situația în care nu se vor accepta majorările salariale la nivelul pretins de aceștia.
Subliniem faptul că negocierile purtate cu această categorie de personal cu privire la nivelul de salarizare ar fi făcut ca majorarea salarială începând cu luna ianuarie 2020 să fie cu 25,11% mai mare față de ianuarie 2019, respectiv cu 52,24% mai mare față de ianuarie 2018. Propunerea a fost ancorată în realitățile pieței muncii pentru acestă categorie de personal, astfel încât să se asigure sustenabilitatea aeroportului.
Precizăm că în vederea desfășurării activității în condiții normale, Aeroportul Internațional Sibiu a demarat procedurile de recrutare și selecție pentru cele 11 posturi rămase vacante în urma deciziei colegilor noștri, iar până la momentul transmiterii poziției oficiale din partea aeroportului, colegii noștri au respectat programul de lucru și implicit perioada de preaviz prevăzută în Contractul Individual de Muncă.

Join the Conversation

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. In titlul articolului , ati scris o mare greseala si anume :
    – soferii nu sunt soferi doar pe AUTOBUZ , ci ei conduc toate masinile si utilajele speciale din aeroport(masini de deszapezire , degivroare masinile de pompieri si altele ) , toate cu regim special .