Dor de ducă? Trasee montane și locuri de campare de vis

1.459

Iubitorii de natură nu se pot plânge că nu există trasee montane deosebite în țară și în județul Sibiu sau locuri de campare paradisiace. Carpații Orientali, Meridionali și Occidentali, Litoralul românesc și alte zone frumoase din țara noastră au cu ce îmbia doritorii de natură, aer curat și drumeții.

Trasee montane

Nu este un mister că traseele montane din România fac parte dintre cele mai frumoase peisaje existente din lume. Dintre motive putem alege specificitatea formațiunilor geologice, multitudinea și diversitatea speciilor de plante și animale, într-un cuvânt, niște destinații ideale pentru relaxare dar și mișcare.

Carpații Orientali

Sunt ideali pentru doritorii de adrenalină și energie pozitivă. Munții Ceahlău, Rarău sau Hăsmaș sunt ideali mai ales pentru cei care sunt la începutul drumului în ceea ce privește aventura drumeției. Trasee montane de o zi sau de mai multe, cu cortul sau la cabanele montane. Priveliștea spectaculoasă oferită de creasta munților va tăia răsuflarea oricărui drumeț sătul de monotonia și griul unui oraș. Iar mersul cu cortul în drumețiile montane este o opțiune economică și există suficiente locații de camping în România. Taxele adunate pentru cort, mașină și numărul membrilor familiei nu ar trebui să depășească mai mult de 70-80 de lei pe zi.

Carpații Meridionali

Acești munți reprezintă cea mai înaltă formațiune de acest gen din țara noastră. Nu doar că sunt cei mai înalți munți dar ei sunt și cei mai abrupți. Apăruți în special pe un substrat glaciar, acești uriași nu se adreseaza oricui, ci sunt potriviți montaniarzilor cu experiență în domeniu. Sunt o sumedenie de trasee montane populare, printre care și unul din județul Sibiu, mai exact Avrig-Cabana Bărcaciu. Plecarea se face din orașul Avrig până la Poiana Neamțului fie cu mașina, fie pe jos, dacă nu vă deranjează să mergeți pe un drum forestier. De la Poiana Neamțului spre Cabana Bărcaciu se poate ajunge urcând pe un drum cu serpentine. O dată ajunși la Poiana Neamțului, vă veți putea desfăta cu o priveliște superbă a poieniței aflată la altitudinea de 1550 de metri. Traseul acesta durează cam 4 ore și este disponibil pe tot parcursul anului.

Carpații Occidentali

Aceștia oferă varietatea cea mai mai mare de peisaje, de la păduri multicolore sau verzi și culmi alungite la văi largi și forme de relief carstic, pereți accidentați și chei spectaculoase, precum Cheile Râmețului sau Cheile Turzii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.