costache orban audieri

Victor Costache, sibianul propus pentru funcția de Ministru al Sănătății, a fost audiat marți în comisia de specialitate din Parlament, iar la finalul audierilor a primit aviz favorabil. 

Victor Costache a spus, la audierea din comisia de specialitate din Parlament, că trebuie încurajat transplantul în România și a adăugat că în prezent 150 de inimi și 300 de plămâni sunt aruncați la gunoi pentru că nu avem centre de capabile să efectueze procedurile

„Este o legătură strânsă între chirurgie cardiovasculară copii si transplant. Ambele sunt deficitare în România. (…) În momentul de față, în România se aruncă 150 de inimi și 300 de plămâni la gunoi. Nu avem centre capabile să le implanteze. Asta este realitatea tristă”, a spus Victor Costache.

Propunerea pentru Ministerul Sănătății a mai spus că „trebuie să încurajăm activitatea de transplant”.

„Există un singur centru de transplant cardiac la Târgu Mureș unde se fac între 6 și 10 transplanturi pe an și trebuie să încurajăm realizarea acestei activități de transplant. Trebuie actualizată legea transplantului. În momentul de față este foarte greu ca un centru să fie acreditat pentru transplant deoarece condițiile sunt imposibile”, a mai declarat acesta.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu