foto pagina facebook alde sibiu

Organizaţia ALDE Sibiu, prin preşedintele Ovidiu Gheorghe Tocaciu, a depus joi, la Judecătoria Sibiu o cerere de chemare în judecată a Facebook cu sediul în Statele Unite. Din 28 octombrie pagina oficială de Facebook a celor de la ALDE Sibiu fost blocată de către compania americană. ALDE Sibiu cere despăgubiri de 10 lei.

Americanii de la Facebook sunt acuzaţi de sibianul Tocaciu că nu sunt corecţi

„Deşi s-au cerut lămuriri pe toate canalele disponibile de contact Facebook, aceştia nu au răspuns solicitărilor. Se pare că banii noştri sunt buni pentru Facebook prin toate reclamele pe care le plătim acestora. Dar dreptul nostru la liberă exprimare, nu!” a declarat preşedintele ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu.

Facebook acuzat că face rău campaniei lui Diaconu, contracandidatul sibienilor Iohannis şi Barna

„În solicitarea către Judecătorie, ALDE SIBIU a arătat că blocajul impus de Facebook paginii oficiale a adus prejudicii organizaţiei şi campaniei electorale pe judeţul Sibiu a candidatului Mircea Diaconu. ALDE SIBIU a motivat în cerere faptul că articolul 30 din Constituţia României garantează dreptul la liberă exprimare, drept susţinut internaţional şi de articolul 10 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. În cererea de chemare în judecată se precizează şi sentinţa nr 4546 din 2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care motivează faptul că reţeaua de socializare Facebook este spaţiu public”, se arată în comunicatul ALDE trimis redacţiei.

Liderul ALDE Sibiu: Oameni de rea credinţă blochează mesajele lui Diaconu

„Suntem convinşi că oameni de rea credinţă fac tot ce le stă în putinţă să blocheze mesajele candidatului la alegerile prezidenţiale, Mircea Diaconu. Reclamaţiile lor contra noastră au fost însă susţinute de Facebook fără motive reale. Prin decizia de blocare a paginii noastre, dar şi de menţinere a blocajului, fără nicio motivare sau răspuns, ne face să credem că cei ce gestionează Facebook pe România au încălcat legea şi implicit Facebook cu sediul în SUA, prin susţinea acestei decizii. Orice încălcare a legii în România, chiar şi de către o corporaţie uriaşă ca Facebook trebuie sancţionată în instanţă!” a mai declarat Ovidiu Gheorghe Tocaciu.

ALDE vrea să ia 10 lei de la Facebook, dacă va fi un proces la Sibiu şi îl câştigă

ALDE Sibiu a cerut daune morale în valoare de 10 lei. „Vrem să tragem un semnal de alarmă prin această cauză în instanţă care poate deveni un exemplu pentru alţii. Corporaţii ca Facebook nu pot dicta rezultatul alegerilor în România aşa cum au făcut în SUA, unde au oferit informaţii confidenţiale unor firme afiliate politic. Procesele contra lor de acolo ne-au arătat că Facebook nu joacă cinstit. Nu trebuie tolerat nicio imixtiune în procesul electoral!” a subliniat liderul ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns