hoate mall selimbar 1
Sursa foto: Facebook Profil Public

De câțiva ani, magazinele din incinta Shopping City Sibiu sunt prădate de hoți. Zilnic, fără rușine, făptașii se dau drept clienți și fură cu nesimțire. Nu îi interesează de existența camerelor de supraveghere, nu le e frică de poliție și, mai ales, nu le pasă că sunt cunoscuți în oraș pentru faptele lor.

Poliția a prins hoațele – Procurorul a decis să fie cercetate în libertate
Zilele trecute, trei hoațe au fost reținute de polițiștii din Șelimbăr, fiind cercetate pentru furt. În perioada 27.09 – 14.10.2019, sibiencele au dat iama în magazinul dm Drogerie Markt din incinta Shopping City, de unde au furat produse în valoare de aproape 8.000 de lei. Hoațele sunt însă foarte cunoscute și nu sunt la primele fapte de acest gen.

Angajații magazinelor din incinta mall-ului le recunosc imediat, deoarece de aproximativ cinci ani, femeile se dau drept cliente și pleacă cu buzunarele pline acasă. Au făcut des vizite la poliție și mai au și alte dosare în care sunt cercetate, însă mereu au rămas în libertate. Tocmai de aceea, nu le e frică de nimic. Fură de unde apucă, fiindcă știu că nu vor păți nimic.

„Lucrez de cinci ani în mall, iar pe ele le știu din 2015. În urmă cu un an și jumătate au furat din magazinul în care lucram, astfel că m-am dus la poliție să depun plângere. Multe magazine depun plângeri și uneori fără succes. Ori și le retrag, ori personalul se mai schimbă până se ajunge la o concluzie. De o săptămână au venit zilnic. Am ajuns ca între magazine să ne dăm mesaje când intră ele în mall, să fim vigilenți”, spune pentru Ora de Sibiu angajatul unui magazin din incinta Shopping City Sibiu.

În urma furturilor din magazinul dm, hoațele au fost reținute pentru 24 de ore, după care au ajuns în fața procurorului, care a decis să fie cercetate în stare de libertate, sub control judiciar. Practic, femeile sunt obligate să vină la poliție atunci când sunt chemate, iar în rest au „mână liberă” la furat.

„Toate cele trei persoane bănuite că ar fi săvârșit 4 acte materiale de furt din aceeași societate comercială, în perioada 27.09 – 14.10.2019, cauzând un prejudiciu de aprox. 7800 de lei, au fost prezentate procurorului de caz care a dispus cercetarea lor sub control judiciar. Cercetările în acest dosar continuă pentru probarea întregii activității infracționale a acestora”, spune Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Cine sunt cele trei hoațe
Cele trei hoațe sunt foarte cunoscute. Au luat magazinele din mall la rând și au dat alte țepe prin oraș. Ionela B. are 43 de ani, Ioana Paraschiva S. are 20 de ani, iar Andreea Ruxandra Ș. are 25 de ani.

hoate mall selimbar
Sursa foto: Facebook Profil Public

CITEȘTE ȘI: Hoațe prinse la furat în mall la Șelimbăr – Prejudiciu de aproape 8.000 de lei

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

5 Commentarii

Lasă un răspuns

  1. Le puteti face si mai cunoscute sa puneti poze cu ele in magazine si sigur ele nu vor mai intra in magazine,sigur va functiona daca puneti afise cu ele pe pereti in magazine,holuri,toalete,case de marcat…

  2. Cum adică „se dau drept cliente”? Trebuie să ai vreo legitimație, ceva, de client ca să intri în Shopping City?