Incendiul devastator de pe Vârful Măgura – Neglijența oamenilor a distrus pădurea

0 509

Peste 48 de ore, atât a durat intervenția pompierilor sibieni în pădurea Măgura din Cisnădie. Intervenția salvatorilor s-a desfășurat în condiții dificile, în pantă abruptă, fum înnecăcios și accesul greu pentru alimentarea vermorelelor. Focul se pare că a izbucnit din cauza neglijenței oamenilor. 

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei de 1:40, Detașamentul de Pompieri Sibiu din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt.Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a fost sesizat cu privire la un incendiu de fond forestier ce se desfășura în zona de pădure Măgura din localitatea Cisnădie. incendiu magura

„Timp de peste 48 de ore, pompierii militari sibieni, alături de membrii Ocolului Silvic ”Valea Sadului” Cisnădie, membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Cisnădie , cetățeni voluntari cu autoturisme off-road, precum și motociclete enduro au acționat printr-un efort comun pentru localizarea și stingerea incendiului care se manifesta cu precădere la stratul de frunze și resturi vegetale (litieră), mocnit și care la acțiunea vântului se propaga cu repeziciune pe zonele abrupte ale muntelui”, spune Alina Voina, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Intervenția salvatorilor s-a desfășurat în condiții dificile, în pantă abruptă, fum înnecăcios și accesul greu pentru alimentarea vermorelelor. WhatsApp Image 2019 10 28 at 13.14.56

Transportul apei a fost efectuat cu bazine mobile alimentate la o distanță de aproximativ 3 km și transportate cu utilajele specifice zonelor abrupte și greu accesibile.

Peste 200 de persoane au acționat la fața locului cu instrumente specifice incendiilor de fond forestier respectiv, vermorele, lopeți evantai, mături, drujbe, etc.Pagubele înregistrate: au ars aproximativ 4 ha de litieră și doborâturi, iar cauza care a determinat producerea incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

„Mulțumim Comitetului judetean pentru situatii de urgenta (CJSU) Sibiu , Comitetului local pentru situatii de urgenta (CLSU) din Cisnadie, tuturor cetățenilor voluntari pentru sprijinul oferit pompierilor militari , membrilor Ocolului Silvic Cisnădie și voluntarilor din cadrul SVSU Cisnădie și Sadu”, adaugă Voina.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...