Scăpăm de frig – Un val de aer tropical ajunge în România

2.405

Schimbare radicală de vreme în Europa Centrală și de Est, inclusiv în țara noastră. După valul de aer rece, meteorologii de la Severe Weather Europe anunță că un val de aer tropical va ajunge în România.

Un nou val de căldură o să ajungă în România zilele următoare. Temperaturile ridicate sunt așteptate după valul de aer rece care a adus ninsori, ploi și temperaturi scăzute, citează Mediafax.

Valul de frig polar se va mai resimți și în cursul zilei de vineri, cu temperaturi cu 10 grade mai mici decât normalul perioadei, însă, începând de sâmbătă, valul de aer tropical va ajunge în zonă, împingându-l pe cel polar, potrivit severe-weather.eu.

Another pattern flip soon. The upper ridge over North Atlantic gets replaced by a deep trough and intense cyclones. This brings much more dynamic weather into our continent – warm over eastern half but rainy, windy and cold across west-central Europe. Details soon! @wxcharts

Publicată de Severe Weather Europe pe Miercuri, 30 octombrie 2019

Specialiștii avertizează că în Europa de Est și Balcani, temperaturile vor ajunge până la 25 de grade într-un interval de numai 3 zile, de sâmbătă, 2 noiembrie, până luni, 4 noiembrie.

Până atunci însă, temperaturile minime vor fi preponderent negative cu precădere în jumătatea de nord a țării, precum și în zonele deluroase din restul teritoriului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi