Viorica Dăncilă despre românii care vorbesc engleză ”Țin mai puțin cu țara”

820

Viorica Dăncilă a făcut din nou o declarație controversată. Aflată la Timișoara, aceasta  spus că cei care vorbesc limbi străine nu sunt patrioți și că își pot vorbi mai ușor țara de rău, scrie g4media.ro

”Să știți că unii poate vorbesc foarte bine limba engleză și îi apreciez pe toți care vorbesc engleză, franceză, germană, orice limbă străină. Dar țin mai puțin la această țară. În limba engleză se duc și spun foarte ușor la Bruxelles ceea ce vrea să audă Bruxelles-ul, nu ceea ce, de fapt, ar trebui să susțină pentru această țară. Eu sunt un pro-european convins, am fost europarlamentar 9 ani de zile, liderul delegației europarlamentarilor, dar de fiecare dată mi-am susținut țara și am obținut rezultate. Faptul că vorbim bine sau mai puțin bine o anumită limbă străină… eu cred că este relevant. Dar mai relevant pentru români este ceea ce faci pentru ei și cu câtă demnitate îți reprezinți țara atât în țara ta, dar mai ales în afara granițelor țării”, a susținut Viorica Dăncilă.

”Legat de limba engleză, suntem în România, haideţi să fim mândri că suntem români. Să nu ducem în derizoriu anumite realizări ale guvernului”, a mai spus Dăncilă.

Șefa PSD a mai spus că a muncit 24 de ore din 24, zilnic, astfel că nu a avut timp să îşi caute un loc de muncă unde să activeze, după ce nu va mai fi premierul României.

”Nu am avut timp să mă gândesc la locul de muncă, eu am muncit 24 de ore din 24 şi 7 zile din 7, nu am avut vacanţă, nu am avut timp liber. Când am avut un moment mai liber am mers în teritoriu să văd realizările guvernului PSD. Spre deosebire de candidatul Iohannis m-am gândit mai puţin la interesul meu personal şi m-am gândit ce pot să fac pentru români şi mai puţin pentru propria persoană. Sunt convinsă că îmi voi găsi un loc de muncă unde sunt convinsă că voi putea face performanţă”, a declarat Dăncilă, potrivit News.ro.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi