După frig, în noiembrie vine vara. Prognoza până în decembrie

10.455

După ce zilele trecute temperaturile au fost extrem de mici pentru această perioadă, peste România vine un val de aer mult prea cald. Temperaturile vor fi crescute în perioada următoare și continuă să se mențină așa cam toată luna noiembrie, scrie adevarul.ro. 

”Săptămâna 4-11 noiembrie va fi caracterizată în general de vreme în încălzire în majoritatea regiunilor, maximele cresc de la o zi la alta, astfel încât pe parcursul întregii săptămâni să avem valori de 15-25 grade Celsius, mai cald în extremitatea sudică a ţării. Ne putem apropia de pragul unei temperaturi maxime ce caracterizează o zi de vară în România. Actualizările următoarelor patru săptămâni caracterizează perioada 4-11 noiembrie ca fiind una deosebit de calda în cea mai mare parte a ţării, luând în considerare abaterile termice pozitive faţă de mediile specifice acestei săptămâni de până la 6 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sud şi vest a ţării”, a explicat Elena Mateescu, directorul executiv al ANM.

Conform specialistului, şi următoarele săptămâni se caracterizează tot printr-o vreme caldă şi plăcută, neobişnuită pentru luna noiembrie. În ultima săptămâna din noiembrie şi primele două zile din decembrie temperaturile se vor apropia de un regim normal, iar precipitaţiile revin în peisaj. De la mijlocul săptămânii viitoare vom avea temperaturi de vară, în sud-estul ţării meteorologii prognozând 25 de grade. De altfel, toată luna noiembrie se anunţă temperaturi mai ridicate faţă de normalul perioadei.

Săptămâna 04.11.2019 – 11.11.2019 Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile vestice, estice şi sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice şi nordvestice, iar în restul ţării va fi deficitar, mai ales în sudul şi sud-estul teritoriului.

Săptămâna 11.11.2019 – 18.11.2019 Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Săptămâna 18.11.2019 – 25.11.2019 Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile estice şi sud-estice şi apropiat de cel normal al perioadei în rest.

Săptămâna 25.11.2019 – 02.12.2019 Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantităţile de preciptaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)