iustinian turcu foto credit tnrs adi bulboacă
Foto Adi Bulboacă

Este prințesa din „Povestea prințesei deocheate”, regia Silviu Purcărete, spectacol care a primit Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului 2018 în România și prințul din „Yvonne”, regia Botond Nagy, a câștigat în anul 2017, Premiul UNITER pentru debut, pentru rolul Georg din spectacolul secției germane „Märtyrer/Martiri”, regia Radu Nica.

Astăzi îi spunem la mulți ani actorului Iustinian Turcu, pe care îl vom vedea în următoarea perioadă în spectacolele „Faust”, regia Silviu Purcărete, (8 și 9 noiembrie) și „Girafe. Fabula urbană #1”, regia Radu Afrim (20 noiembrie).

Iustinian Turcu (n. 5 noiembrie 1993) este unul dintre cei mai talentați actori ai generației tinere, putându-se lăuda deja cu Premiul UNITER, categoria Debut, pentru rolul Georg din spectacolul „Martiri”, semnat de Radu Nica. Absolvent al studiilor Departamentului de Artă Teatrală, din cadrul Facultății de Litere și Arte – Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, promoția 2016, Iustinian Turcu este, în prezent, masterand în cadrul aceleiași instituții, dar și actor cu normă întreagă al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, putând fi văzut în mai multe producții de succes, precum „Faust”, „Metamorfoze” și „Povestea prințesei deocheate” (regia: Silviu Purcărete), „De ce Hecuba?!” și „Omul cel bun din Sîciuan” (regia: Anca Bradu), „GIRAFE Fabula urbană #1” și „BIZONI Fabula urbană #2” (regia: Radu Afrim), „Perfect compus” (regia: Alexandra Badea) sau „Yvonne”, regia Botond Nagy.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Felicitari si la multi ani!Mai sunt si alti actori si si ei au zile de nastere!!E prima oara cand vad pe Ora de Sibiu ca omagiati un actor!