lucian bode transporturi

Noul ministru al Transporturilor, Lucian Bode a declarat că va verifica fiecare obiectiv de autostradă pentru a vedea clar stadiul lucrărilor. Acesta a menționat că nu va face nicio promisiune în ceea ce privește autostrăzile.

“În acest an au fost daţi în trafic 22 de kilometri de autostradă, Lugoj-Deva Lotul 4. O să iau fiecare obiectiv de autostradă să văd exact pe fiecare lot cum stăm , în stadiu fizic, cu stadiul financiar, dacă sunt plătiţi sau nu sunt plătiţi subcontractorii, că şi asta am înţeles că este o problemă. Nu mai cred în discuţii de genul avem 98% stadiul fizic Lugoj-Deva Lotul 3 dar nu-l putem da în trafic. Şi atunci ce să mai cred despre loturi, tronsoane de autostradă care sunt la 20-30% stadiu şi cu proiecţie de a fi date în trafic în 2020”, a declarat Lucian Bode.

Ministrul nu a promis un număr de kilometri de autostradă, însă şi-a asumat să dea în trafic lucrările recepţionate conform contractelor.

„Nu o să mă vedeţi pe mine să fac afirmaţii cum a făcut doamna Plumb: să spui la începutul anului 2019 că vei da în trafic 180 de kilometri de autostradă şi tu să ai şantiere deschise de 118 kilometri de autostradă. Nu o să mă auziţi nici cum au spus, nu mai reţin dacă domnul Cuc sau domnul Şova, (…) nu promit niciun kilometru de autostradă. Eu vă promit că vom da în trafic toate tronsoanele de autostradă finalizate şi recepţionate aşa cum scrie în contract. Până la final de an va trebui să luăm o decizie foarte clară, exactă pe Lugoj-Deva Lotul 3. Acolo s-a finalizat expertiza pe partea de drum, se compune expertiza pe partea de poduri”, a spus Bode.

În privinţa directorilor din companiile din stat CFR SA, CFR Călători şi CNAIR aceste a explicat: “Categoric facem o evaluare. Susţin decizia Guvernului Orban de a aduce în funcţii la aceste companii printr-un proces de selecţie prin Ordonanţa 109, manageri profesionişti”.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu