Anunț important de la CNAIR despre autostrada Sibiu – Făgăraș

1 1.637

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) transmite că studiul de fezabilitate pentru autostrada Sibiu – Făgăraș trebuie revizuit și că se va face din fonduri europene. Licitaţia pentru elaborarea acestuia va fi lansată până la finalul acestui an.

Infrastructură Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectiv Specific 2.1 – Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere – sprijin pregătire proiecte de investiţii, Operaţiunea – Creşterea mobilităţii pe reţeaua rutieră TEN-T globală, notează bzb.ro.

Valoarea totală a proiectului este de 19,9 milioane de lei, din care 85% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 14, 3 milioane de lei, 15% contribuţia naţională – 2,5 milioane de lei, restul de 3,1 milioane de lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Autostrada Sibiu – Făgăraş, în lungime de 72 km, este unul dintre cele două tronsoane ale şoselei de mare viteză care va lega Sibiu de Braşov. Pentru tronsonul Făgăraş – Braşov (48 km), nu a fost lansată licitaţia pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate.

Într-un document transmis Parlamentului în luna iunie 2019, ministrul Răzvan Cuc estima că lucrările de execuţie ale ambelor tronsoane din autostrada Sibiu-Făgăraş-Braşov vor fi încheiate până în trimestrul IV din 2023.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. hop scrie

    niste neispraviti…la construit ,ce tara …

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.