costache2

Noul ministru al Sănătății, medicul din Sibiu Victor Costache, a început deja munca. Acesta a luat o măsură împotriva unui medic din Capitală.

Costache va cere instanței anularea concursului de medic primar în privința lui Alexandru Checheriță de la Spitalul „Sf.Ioan”, după ce Corpul de Control a constatat că nu a fost respectată legea atunci când i s-a acordat gradul. Ministrul a sesizat și organele abilitate, notează Mediafax.

„Urmare a mai multor sesizări privind obținerea titlului de medic primar al prof.dr. Alexandru Checheriță, în luna octombrie 2019, Corpul de Control al Ministerului Sănătății a realizat o acțiune de documentare la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Ioan” și de verificare a documentelor deținute de către Centrul de Resurse Umane în Sănătate Publică în acest caz. În urma verificărilor, reprezentanții Corpului de Control au contatat că nu au fost respectate etapele necesare cuprinse în legislație pentru obținerea gradului de medic primar”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Victor Costache, ministrul Sănătății, a trimis, miercuri, raportul de documentare întocmit de Corpul de Control al Ministerului Sănătății către organele de cercetare abilitate, „în spiritul transparenței și a corectitudinii, principiile acestei guvernări”.

„De asemenea, Ministerul Sănătății se va adresa instanței cu o solicitare de anulare a concursului de medic primar a prof.dr. Alexandru Checheriță, în conformitate cu concluziile din acțiunea de documentare a Corpului de Control”, mai arată sursa citată.

Prof.dr. Alexandru Checheriță a fost exclus și din Comisia consultativă de specialitate a Ministerului Sănătății.

Jurnaliștii de la Libertatea au scris că Alexandru Checheriță a devenit medic primar după ce ar fi primit o derogare de la Ministerul Sănătății care i-a permis să dea examenul de medic primar mai devreme decât ar fi trebuit.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns