evenimente sportive de talie națională și mondială, în noiembrie, la sibiu!

Sala Transilvania din Sibiu a început luna noiembrie în forță! Sibienii s-au bucurat weekend-ul trecut de un eveniment de mare amploare, elita mondială a dansului sportiv adunându-se, între 2-3 noiembrie, în „Sala Celor 420.000 de Suporteri”, la Transylvanian Grand Prix. Pe iubitorii sportului sibian îi așteaptă multe alte evenimente de talie națională și internațională la sală, până la finalul lunii. Primul are loc a avut loc miercuri seară, BC CSU Sibiu jucând în FIBA Europe Cup.

Primul weekend din noiembrie a adus la Sibiu cel mai important eveniment de dans sportiv desfășurat în România în acest an. Este vorba de Transylvanian Grand Prix, care a cuprins Campionatul Mondial de Juniori II 10 Dansuri, alături de alte două categorii de concurs, și anume World Open Standard și World Open Latino, destinate sportivilor amatori. Peste 1000 de sportivi din întreaga lume, printre care s-au aflat și 15 perechi din TOP 50 mondial, au performat sâmbătă și duminică în Sala Transilvania.
„Este al 5-lea an în care Sibiul a fost gazda acestui eveniment de rang mondial și, în calitate de organizator, clubul Fantasy Dance Sibiu și-a dorit să ofere sibienilor șansa de a intra în această minunată lume a dansului sportiv. Considerăm că Transylvanian Grand Prix merită un oraș ca Sibiul, iar Sibiul merită o competiție de un asemenea calibru”, au declarat Șerban Rotaru și Daniela Apatiei, reprezentanții clubului Fantasy Dance, organizatorul evenimentului.evenimente sportive de talie națională și mondială, în noiembrie, la sibiu!

Două săptămâni pline de baschet!
Miercuri a avut loc un nou eveniment internațional, în Sala Transilvania! BC CSU Sibiu a jucat al doilea meci pe teren propiu în cupele europene, în compania celor de la Bahcesehir. Tot BC CSU Sibiu cheamă suporterii la sală și pe 13 noiembrie, pentru duelul cu CSM Oradea, din FIBA Europe Cup. Săptămâna continuă cu turneul Alpha Basketball Tour Sibiu, ajuns la a 3-a ediție. Echipa organizatoare, Alpha Sport Team Sibiu, va juca în cadrul competiției alături de alte trei formații, fiind vorba de Gladius Tg. Mureș, Baschet Star Oradea și U BT Cluj-Napoca. Turneul se desfășoară între 15-17 noiembrie și se adresează categoriilor U10 și U11. Iubitorii baschetului sunt chemați din nou la sală, pe 23 noiembrie, la partida din Liga Națională dintre BC CSU Sibiu și  SCM Timișoara.evenimente sportive de talie națională și mondială, în noiembrie, la sibiu!

Competiție internațională de Karate!
Pe 24 noiembrie, un nou concurs de talie internațională va aduna sportivi din mai multe țări europene la Sibiu. AS CS Musashi Dojo Sibiu organizează cea de-a 11-a ediție a Cupei Internaționale de Karate Kyokushin Open, acțiune componentă a proiectului sportiv „Festivalul Artelor Marțiale Sibiene”. „Rezultatele exceționale obținute pe plan internațional de către sportivii sibieni au determinat Comitetul Tehnic Internațional să aleagă din nou România, în special municipiul Sibiu, ca cea mai potrivită locație pentru desfășurarea acestor competiții de anvergură internațională pentru anul 2019”, a declarat Horațiu-Adrian Neagoie, președintele CS Musashi Dojo Sibiu.
Rezultatele sportivilor sibieni care au adus competiția la Sibiu: Locul 1 pe natiuni non-japoneze participante la Cupa Internațională din Japonia din 2018 si 2019, Hokkaido Karate Championship – The 13th/14th International Mas Oyama Memorial Cup, din localitatea Sapporo, Japonia; locul V la Cupa Mondială din Tokyo, Japonia – ediția 2009; locul III atât la Kata cât și la Kumite la Cupele Mondiale – edițiile din 2011 și 2012; locul I în Clasamentul General al cluburilor de Karate Kyokushinkai Tradițional din România timp de 10 ani consecutiv 2008-2018; Locul 1 pe echipe la CAMPIONATUL MONDIAL DE KARATE „UNITED WORLD KARATE” din Slovenia 2015 și Locul 1 pe echipe la CAMPIONATUL MONDIAL DE KARATE „UNITED WORLD KARATE” din Italia 2017, obținând 19 medalii de aur și argint din totalul de 59 de medalii obținute de lotul reprezentativ al României.evenimente sportive de talie națională și mondială, în noiembrie, la sibiu!
Intrarea publicului la cea de-a 11-a ediție a Cupei Internaționale de Karate Kyokushin Open este gratuită.

Ultima oră

Comentariul meu