galerie foto: prima cursă internațională de ciclocros din românia desfășurată la micăsasa, județul sibiu. 

Micăsasa devine faimoasă pentru organizarea November Cross, prima cursă internațională de ciclocros din România inclusă în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale.

Organizat de Cyclocross Nation în colaborare cu Micăsasa Connect, evenimentul a avut la start sportivi profesioniști din toată Europa, dar și din țară. Întins pe două zile, programul a inclus pe lângă cursa principală și alte activități. Sâmbăta s-a desfășurat școala de ciclocros “Cyclocross Nation School” dedicată atât copiilor cât și sportivilor amatori. Cu această ocazie cicliștii au putut să afle secretele acestui sport de la invitatul special, olandezul Gosse Van Der Meer. După ce toată lumea și-a exersat tehnicile nou dobândite pe traseu, s-a trecut la ridicarea pachetelor de înscriere în pivnița Castelului Brukhental, unde mai apoi s-a desfășurat și petrecerea de bun venit.

Ziua de duminică a debutat cu competiția de mountainbike, după care a urmat cursa copiilor, iar apoi cursele de ciclocros. La ora 12:00 au luat startul juniorii și amatorii. În cursa juniorilor s-au impus doi sportivi slovaci Tobias Vanco (locul 1) și Lukas Sokolik (locul 2), care lucrând împreună au reușit să se distanțeze de campionul național al acestei categorii, Patrick Pescaru, care a încheiat competiția pe locul 3. Startul categoriei Elite feminin a avut loc la ora 13:30 din nou Slovacia a luat locul 1 prin Tereza Kurnicka, care a reușit să conducă toată cursa în fața campioanei naționale Eszter Bereczki și a lui Salome Bondor. La ora 15:00 a început și cea mai așteptată cursă a zilei a fost cea a categoriei Elite masculin. 15 sportivi s-au aliniat la start, printre care sportivi din Cehia, Olanda, Slovacia, Belgia, Ucraina, Ungaria și bineînțeles România. Sportivii au avut de parcurs nouă ture pe un traseu special amenajat pentru acest tip de competiție. Acesta a inclus obstacole precum: scări, curbe strânse, zonă de nisip și bariere. Încă din primele ture patru sportivi au luat conducerea cursei și au continuat așa până aproape de final, când cehul Emil Hekele, de altfel favoritul cursei, a reușit să atace și să câștige November Cross. Podiumul a fost completat de olandezii Maik Van Der Heijden și Gosse Van Der Meer.

Comunitatea locală a avut o contribuție importantă în realizarea evenimentului, atât in pregătirea traseului cât şi în găzduirea cu ospitalitate ardelenească a sportivilor. Mâncarea în cele două zile de eveniment a fost toată pregătită în localitate, din produse tradiționale, spre deliciul sportivilor veniți din toată Europa sau din țară.

Ultima oră

Comentariul meu