drum medias barghis 6

Consiliul Județean Sibiu reabilitează drumul județean DJ141 Mediaș-Bârghiș cu fonduri europene. Drumul urmează să fie gata în anul 2021, lucrările fiind executate de firmele SC DRUMSERV SA și SC Betacops SRL. drum medias barghis 8

Tronsonul Mediaș-Moșna-Pelișor-Bârghiș va fi reabilitat la nivelul carosabilului prin mărirea benzii de rulare a autovehiculelor, prin construcții de poduri noi, podețe, racordări cu drumuri laterale, rigole, șanțuri, lucrări de amenajare a apelor, etc.

În cadrul investiției Consiliului Județean Sibiu privind  reabilitarea DJ141 Mediaș – Bârghiș, s-a constatat că de la predarea amplasamentului si a emiterii ordinului de începere al lucrărilor de executie la data de 28 august 2019, mobilizarea antreprenorului este exemplară, anvergura șantierului desfășurandu-se în cât mai multe locații, fiind în execuție următoarele tipuri de lucrări:
 realizarea  casetelor în stânga și dreapta profilului  drumului existent pentru lărgirea carosabilului
 amenajare șanțuri de pământ, realizate mecanizat cu utilaje specifice pentru asigurarea scurgerii apelor de suprafață
 lucrări de consolidare a corpului drumului cu micropiloți
 lucrări de rigidizare a capetelor micropiloților cu dale de beton armat
 realizare podețe tubulare la intersecțiile cu drumuri secundare care intersectează DJ 141
 execuție sistem rutier din beton asfaltic în două straturi la varianta ocolitoare a comunei Moșna
 lucrări de demolarea și refacere a podului vechi din interiorul comunei Moșna de la km 9+467

drum medias barghis 7drum medias barghis 5drum medias barghis 4Lucrările de reabilitare a drumului se desfășoară în maximă siguranță, acestea fiind semnalizate corespunzător, prin restricționarea unei benzi de circulație, acolo unde este cazul, prin amplasarea de semafoare, astfel încât circulația rutieră să se desfășoare în condiții normale și de sigurantă.

Reabilitarea DJ 141 Mediaș-Bârghiș se realizează cu fonduri europene, accesate de Consiliul Județean Sibiu prin Programul Operațional Regional 2014-2020. drum medias barghis 2drum medias barghis 1

Valoarea totală a proiectului este de 84.612.237, 97 lei, inclusiv TVA din care valoarea cheltuielilor eligible este de 83.819.488,59 lei, iar valoare cheltuielilor neeligibile 792.749,38 lei. CJ Sibiu mai trebuie să asigure o contribuție proprie totală de 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului și anume suma de 1.676.389,78 lei.

Valoarea contractului privind realizarea proiectului tehnic, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor, este de 44.897.182,42 lei.

Acesta este cel mai avansat proiect de modernizare a infrastructurii rutiere în județul Sibiu din cele trei proiecte pe fonduri UE contractate de Consiliul Județean Sibiu, alături de modernizarea DJ 106 Agnita – Sighișoara și DJ 106 D Ocna Sibiului -Țapu.

Comentariul meu

Lasă un răspuns