Noul ministru al Transporturilor – „Anul acesta vom circula pe autostradă de la Sibiu la Nădlac”

0 687

⇓ Ascultă știrea ⇓

Lucian Bode, noul ministru al Transporturilor, a garantat că până la finele anului se va putea circula pe autostradă de la Sibiu până la Nădlac. Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, între Ilia și Holdea, va fi deschis în curând.

Vorbim despre 21 de kilometri de autostradă, pentru care statul a reziliat contractul cu constructorul spaniol, care realizase lucrare în proporție de 99%, notează Digi24. Lotul are probleme, fiind constatate fisuri. De asemenea, pe lotul 2 nu au fost finalizare tunelurile pentru urși.

„Astăzi vă spun foarte clar, pe Autostrada Lugoj-Deva, lotul 3 – 21,1 kilometri, putem discuta de anul 2019 ca o certitudine, în condițiile în care finalizăm expertiza pe poduri, se finalizează lurările la podul peste Mureș și putem să discutăm de darea în trafic a celor 21 de kilometri de autostradă, împreună cu nodul Holdea, astfel încât românii să poată circula pe autostradă de la Sibiu la Nădlac în anul 2019”, a declarat Lucian Bode, la Digi24.

Contractul pentru costrucția tronsonului de autostradă între Ilia și Holdea a fost reziliat la finalul lunii august, deși compania realizase 99% din lucrări. Ca să nu rupă contractul, șefii transporturi au cerut extinderea garanției pentru toți cei 21 de kilometri de șosea de mare viteză la 10 ani, lucru care nu a fost acceptat de constructor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.