Apel al medicilor din Sibiu către politicieni: trebuie să prevenim sinuciderile

0 356

⇓ Ascultă știrea ⇓

Medicii specialişti care ar putea ajuta orice român, aflat în pericol de suicid, au făcut un apel sâmbătă, de la Sibiu, către politicieni, să facă legi şi să adopte o strategie şi un program naţional ca să fie prevenite sinuciderile.

Dr. Doina Cozman: „În România nu avem nici măcar o strategie naţională de prevenire a sinuciderii, ca să nu mai vorbesc că nu avem lege”

„În multe ţări din Europa şi din lume, aici mă gândesc mai ales la Australia, există programe de prevenţie a sinuciderii foarte bine puse la punct. În Europa, un program foarte frumos este în Finlanda. Pe de altă parte, trebuie să spun un lucru şi anume că în România nu avem nici măcar o strategie naţională de prevenire a sinuciderii, ca să nu mai vorbesc că nu avem lege. În Legea sănătăţii mintale care funcţionează în ţara noastră din 2002 există doar implicit referiri la riscul suicidal, dar nu avem o lege ţintită pe această problematică atât de gravă, care duce la creşterea mortalităţii”, a declarat Preşedintele Alianţei Române de Prevenţie a Suicidului (ARPS), dr. Doina Cozman, sâmbătă, la Sibiu. Aceasta şi alţi specialişti din ţară au discutat la Sibiu, cum poate fi prevenită sinuciderea.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.