Copil de 13 ani din Mureș, „exploatat” la Sibiu – Muncea ilegal în construcții

0 448

⇓ Ascultă știrea ⇓

În urma unei solicitări primite din partea I.T.M. Sibiu, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat verificări în vederea prevenirii și combaterii activităților de muncă „la negru” desfășurate în municipiul Sibiu.

„Cu această ocazie, pe strada Andrei Șaguna, a fost depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani, din județul Mureș, în timp ce îl folosea fără drept pe un minor în vârstă de 13 ani și 9 luni, din același județ, pentru prestarea unor activități în domeniul construcțiilor, respectiv înlocuire țigle și alte reparații ale acoperișului unui imobil din zonă”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

Întrucât această constatare contravine prevederilor art. 13 alin. 3 din Legea nr. 53/2003 republicată,  cu modificările și completările ulterioare, prin care se precizează că „încadrarea în muncă a persoanelor sub vârsta de 15 ani este interzisă”, pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de folosire a unui minor pentru prestarea unor activități fără a respecta prevederile legale referitoare la regimul de muncă al acestora, conform art. 265 aliniatul 1 din legea menționată anterior.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.