FOTO Ministrul sibian al Sănătăţii, confruntat cu primul scandal al mandatului: moartea unei tinere de 19 ani

1.332

Medicul Victor Costache de la Polisano-Medlife, ministru al Sănătăţii, a chemat sâmbătă, de urgenţă jurnaliştii în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, pentru a transmite un îndemn la calm, după ce a apărut primul scandal din mandatul său, decesul unei tinere de 19 ani de la Brăila, urmat de un protest al câtorva zeci de oameni care au aruncat cu pietre într-o ambulanţă.

Ministrul Costache: Orice deces al unui pacient într-un spital din România va fi analizat în mandatul meu

„Vreau să vă transmit punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii faţă de tragedia de la Brăila. De fiecare dată când se pierde un pacient, este o tragedie şi vreau să vă asigur că pe durata mandatului meu, orice pierdere de vieţi umane într-un spital din România, va fi analizată cu atenţie şi cu maximă seriozitate”,  a dat asigurări sâmbătă, la Sibiu, dr. Victor Costache, ministru al Sănătăţii în Guvernul Orban.

Ministrul Costache, după scandalul din Brăila: Este o anchetă. Nu e normal ca medicii şi asistentele să fie atacaţi

„Încă de când am preluat mandatul şi de când am fost informat de această situaţie, am trimis Direcţia de control din cadrul DSP-ului, din cadrul ministerului şi am trimis inclusiv un consilier personal din cadrul ministerului pentru a se informa de situaţie. Ştiu că este o anchetă în acest moment, care se desfăşoară atât la Colegiul Medicilor, cât şi la Parchet, cât şi prin structurile Ministerului Sănătăţii. Încă o dată transmit părerile de rău şi empatia faţă de suferinţa familiei, dar rog pe toţi cei implicaţi, inclusiv mass-media, să păstrăm calmul asupra acestei tragedii, până la aflarea adevărului”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache, sâmbătă, la Sibiu, într-o conferinţă de presă. Costache i-a criticat dur, pe cei care au aruncat cu pietre într-o ambulanţă, după ce a murit tânăra mamă de 19 ani. „Avem acest apel la calm şi nu este normal ca puţinii profesionişti care îi mai avem în ţară, atât medici, cât şi asistente medicale sau personal în cadrul Ambulanţei, să fie atacaţi. Sunt oameni care salvează vieţi, sunt oameni care au familii, sunt oameni care lucrează în condiţii de stres şi în condiţii de scheme de personal subdimensionate şi trebuie să ne gândim cu atenţie dacă noi, ca societate şi dacă şi dumneavoastră, ca mass-media, trebuie să generăm un efect de spirală care este greu oprit”, a spus ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Tânără mamă decedată la Brăila. Proteste ale oamenilor nemulţumiţi de medici

O ambulanţă care transporta doi pacienţi la spital a fost atacată cu pietre, vineri noapte, de mai mulţi protestatari revoltaţi de cazul tinerei de 19 ani din Brăila, care a decedat la o lună după ce a născut, pentru că a făcut septicemie din cauza unui rest de placentă uitat în uter după naştere, potrivit agerpres.ro.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi