Nereguli la vot în Sibiu – Un bărbat a încercat să voteze de două ori

922

La nivelul județului Sibiu, au fost înregistrate, până la ora 19.30, 14 sesizări privind evenimente electorale, dintre care doar cinci s-au confirmat. O sesizare este pe numele unui bărbat care a votat într-un alt județ, după care a mai încercat să pună ștampila într-o localitate din județul Sibiu.

Până la această oră, procesul electoral la nivelul județului Sibiu s-a desfășurat fără probleme deosebite din punct de vedere al ordinii publice.

La o secție de vot din municipiul Sibiu, s-a prezentat o persoană care deși locuia în Sibiu, nu era trecută pe lista permanentă, votând pe listele suplimentare. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că această persoană și-a pierdut cetățenia și nu avea drept de vot. În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot (art. 387 alin. 1 cod penal).

Se fac verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicare a exercitării drepturilor electorale după ce o femeie a sesizat că nu i s-a permis să voteze la o secție din Șelimbăr.

Un bărbat este cercetat penal după ce a votat în alt județ și a încercat să voteze încă o dată la o secție din Păuca, județul Sibiu.

Un bărbat din Săcădate a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru apelare abuzivă. Acesta a reclamat că unui cetățean, aflat în stare de ebrietate, nu i se permite să voteze.

O persoană a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 4.500 de lei întrucât a permis ca un alegător s ă voteze cu un document impropriu (art. 55 lit. r din Legea 370/2004).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi