Nereguli la vot în Sibiu – Un bărbat a încercat să voteze de două ori

0 917

⇓ Ascultă știrea ⇓

La nivelul județului Sibiu, au fost înregistrate, până la ora 19.30, 14 sesizări privind evenimente electorale, dintre care doar cinci s-au confirmat. O sesizare este pe numele unui bărbat care a votat într-un alt județ, după care a mai încercat să pună ștampila într-o localitate din județul Sibiu.

Până la această oră, procesul electoral la nivelul județului Sibiu s-a desfășurat fără probleme deosebite din punct de vedere al ordinii publice.

La o secție de vot din municipiul Sibiu, s-a prezentat o persoană care deși locuia în Sibiu, nu era trecută pe lista permanentă, votând pe listele suplimentare. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că această persoană și-a pierdut cetățenia și nu avea drept de vot. În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot (art. 387 alin. 1 cod penal).

Se fac verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicare a exercitării drepturilor electorale după ce o femeie a sesizat că nu i s-a permis să voteze la o secție din Șelimbăr.

Un bărbat este cercetat penal după ce a votat în alt județ și a încercat să voteze încă o dată la o secție din Păuca, județul Sibiu.

Un bărbat din Săcădate a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru apelare abuzivă. Acesta a reclamat că unui cetățean, aflat în stare de ebrietate, nu i se permite să voteze.

O persoană a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 4.500 de lei întrucât a permis ca un alegător s ă voteze cu un document impropriu (art. 55 lit. r din Legea 370/2004).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.