rivera

Un gest rar întâlnit în lumea politică spaniolă și inexistent în politica românească. După un scor electoral prost la repetiția electorală din Spania, care s-a desfășurat tot pe 10 noiembrie, liderul partidului de centru dreapta Ciudadanos, Albert Rivera și-a asumat rezultatul. A demisionat din fruntea partidului, a renunțat la mandatul de deputat și s-a retras din viața publică.  Partidul a pierdut 47 de mandate față de alegerile din primăvară, devenind din a treia forță politică spaniolă, a cincea, cu doar 10 deputați aleși.

Discursul de adio al lui Albert Rivera, un tânăr avocat intrat în politică după ce a fost ales lider al proiectului politic Ciudadanos în urmă cu 13 ani este un exemplu de patriotism și corectitudine. Iată mai jos câteva fraze din discursul fostului tânăr politician spaniol, îndelung aplaudat și devenit viral în Spania, acolo unde sute de mii de români plecați, au votat  ca să le dea o lecție celor de acasă.

“Demisionez din funcția de președinte al Ciudadanos, pentru ca acest proiect să își găsească viitorul, pentru că centrul politic există “.

“Când un proiect colectiv este de succes, noi liderii trebuie să știm că succesul este al tuturor, dar eșecurile sunt ale liderului”.

“Nu cred că surprinde pe nimeni decizia mea/ Că e sau nu injustă, este responsabilă.”.

“Pe mine acasă părinții m-au învățat să fiu responsabil. La școală, profesorii, în apă antrenorii.

“De fiecare dată când am intrat în Congresul Deputaților  m-am înfiorat de mândria pe care o simt de a-i apăra și reprezenta pe spanioli”.

“Cineva care  în fiecare zi se simte mândru de a munci în Congres, nu poate rămâne acum doar pentru un salariu. A fi deputat nu înseamnă un salariu. Este o onoare! “.

“Niciodată nu am fost un politician înșurubat în scaun. Ceea ce mă animă este posibilitatea de a-mi servi țara și cred că cel mai bine o va face cineva care poate da 120 la sută din el”.

“Azi mai mult ca niciodată, reafirm că nu se pot împârți spaniolii în roșii și albastri”, n.r. Aluzie la cele doua partide majoritare, socialiștii și popularii

“Ies din politică, ies din vața publică în consentiment cu ceea ce sunt și originea mea”.

“Dacă mă întrebați ce am făcut mai frumos în viața mea, le voi răspunde fără echivoc, că a servi Spania”.

“Dacă politica a fost totul pentur mine în toți acești ani, viața este mai mult decât politică.”

“Cum libertatea este pasiunea mea, voi încheia spunând :Trăiască libertatea!”

Citește și: Dan Barna, întrebat dacă își dă demisia: „Categoric, nu”

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu