alex sinucidere sibiu

Alex Bondar este studentul de la ULBS care s-a sinucis, miercuri. Sibianul avea doar 21 de ani și suferea de boala care ucide mult prea multe suflete – depresia. 

Tânărul s-a spânzurat de creanga unui copac
Alex a fost găsit miercuri, la orele prânzului, în curtea unui imobil de pe strada Macaralei, spânzurat de creanga unui copac. Echipajele medicale chemate la fața locului nu au mai putut face nimic, decât să constate decesul.

„La data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 12,20, un bărbat a sesizat Poliția Municipiului Sibiu cu privire la faptul că, în curtea unui imobil de pe raza municipiului, a găsit un tânăr spânzurat de creanga unui copac. Echipajele medicale sosite la fața locului au efectuat manevre de resuscitare a persoanei în cauză, fără rezultat însă, declarându-se decesul tânărului, în vârstă de 21 de ani. Trupul acestuia a fost transportat la SML Sibiu în vederea efectuării necropsiei, iar polițiștii sibieni desfășoară activități pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care a survenit decesul”, anunță Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Mama lui Alex a postat un mesaj pe Facebook – „Să ne rugăm pentru suflețelul lui”
Mama tânărului a postat, duminică, un mesaj plin de emoție, pe profilul fiului ei de Facebook. „Haideți să ne amintim de Alex așa cum era, cuminte și frumos și să ne rugăm pentru suflețelul lui. El și-a găsit liniștea și doarme acum și va veghea asupra noastră de acolo de sus. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris femeia. facebook

Prietenii lui Alex i-au transmis cuvinte frumoase pe Facebook
„Dumnezeu să îl odihnească! A fost un copil și un elev minunat! Nu cred că îi poate reproșa cineva, ceva! Poate, doar faptul că a plecat prea devreme dintre noi! Dar, a fost decizia lui și o respect! Drum bun spre stele Alex!”.

„Nu am crezut vreodată că o să văd poza lui (sau a oricărui alt coleg) în holul facultății înconjurată de lumânari…”

„Dumnezeu să-l odihnească în pace și să-l primească în împărăția lui! Un suflet sensibil! Un copil creativ, compunea cele mai frumoase poezii.”

Una dintre profesoarele lui Alex a transmis un mesaj. Îl poți citi AICI.

Aceste sunt doar câteva dintre sutele de mesaje de adio pe care prietenii și cunoștințele lui Alex i le-au adresat. O amică de-a tânărului i-a scris și o poezie emoționantă.

„Azi sunt foarte tristã
Și am sã spun de ce
Un prieten drag de-al meu
Am aflat cã nu mai e

Nu pot spune în cuvinte
Nu mã pot opri din plâns
Cum se face cã acum
Printre îngeri tu te-ai dus?

Nu e drept, nu e corect,
Un tânãr cu vise multe
Douăzeci și un pic de ani
A dispãrut dintre noi azi.

E durere, chin și jale
Pieptul tare mã doare
Plângem toți cu lacrimi grele
Cã tu ai plecat printre stele!!

Sincere condoleanțe
Pentru cei apropiați
Familie, frați , prieteni, colegi și camarazi
Toți suntem în doliu după un suflet curat!!

Fie ca sus în Ceruri
Sã te odihnești
Iar Dumnezeu sã te așeze
Printre cetele îngerești

De-a dreapta Lui sã fii
Acum și pururea
Și fie ca tu sã scri
Și dincolo de viața asta!

Dacã ai mai putea vorbi
Sigur ai avea multe de spus
Despre tot ce te apăsã
Despre tot ce te-a distrus

Dar, acum tu nu mai ești
Și suntem terminați
Iar mama ta sãraca
Plânge cu lacrimi fierbinți

Nu mai poți zâmbi
Nu mai poți simți
Dar noi, dragul meu
Mereu te vom iubi!

Odihnește-te în pace, drag prieten!
Sper cã acum, înțelegem și noi gravitatea lucrurilor!
Nu este de glumă și ar mai trebui sã ignorãm nimic.
Dacã Alex ar mai putea fi astãzi cu noi, lucrurile ar sta altfel, dar din nefericire nu mai este!”, a scris prietena lui Alex.

Depresia este boala secolului. Este boala pe care, dacă nu o bagi în seama, te va măcina la nesfârșit. În cazurile extreme se poate ajunge la suicid, însă de cele mai multe ori se poate trata. Dacă treci prin momente de singurătate, de tristețe, nu ai chef să faci nimic, iar toate lucrurile pe care iubeai să le faci până nu demult astăzi nu mai prezintă interes pentru tine, nu ezita să ceri ajutor. Depresia se vindecă și poți scăpa de ea.

În urma tragicului eveniment, una dintre profesoarele lui Alex vrea să organizeze un work-shop informal unde se va discuta despre anxietate, depresie și singurătate. Detalii aici.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns