iohannis barna
Foto presidency.ro

Deputatul de Sibiu, Dan Barna, este considerat „perdantul zilei” de Cristian Tudor Popescu, după ce liderul USR nu a reuşit să intre în turul doi al alegerilor prezidenţiale. La Sibiu, cei din USR au părut şocaţi şi dezamăgiţi după primele estimări.

USR Sibiu, lipsă de reacţie după aflarea rezultatelor. La sediu, cei din USR au părut şocaţi de estimări

Cei din USR Sibiu au părut şocaţi duminică seara, când s-au publicat de televiziuni, estimările din sondaje. Majoritatea celor din USR Sibiu au fost dezamăgiţi, dovadă că şi pe paginile de Facebook, nici organizaţia judeţeană, nici europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, nu au putut posta o reacţie proprie, ci doar citate din alţii.

Barna, la peste 100.000 de voturi de Iohannis la Sibiu

La Sibiu, Barna e pe locul doi, potrivit rezultatelor oficiale, dar diferenţa dintre el şi Iohannis e foarte mare. Dacă Iohannis a avut 134.411 de voturi la Sibiu, Barna, doar 22.264.

Dăncilă despărţită de 2.700 de voturi la Sibiu de Barna

Diferenţa dintre Barna şi Dăncilă, la Sibiu este una mică. Dacă Barna a luat 11,05 %, Dăncilă are 9,71 %.

Ce (nu) a făcut Barna şi USR la Sibiu?

  1. Deşi este născut la Sibiu şi a venit la vot cu toată familia, Dan Barna nu este aşa de bine cunoscut în judeţul Sibiu.
  2. După ce s-a pozat cu Iohannis, liderii PNL Sibiu, cei din FDGR Sibiu, Barna şi USR Sibiu i-au criticat pe foştii „aliaţi”.
  3. Pozele şi transmisiile live pe Facebook nu sunt suficiente pentru lumea reală, oamenii care trebuie să cunoască un candidat, o echipă de politicieni locali. USR şi Dan Barna au fost primii în promovarea în social-media, însă lipsa unei infrastructuri puternice de partid în teritoriu, a unor primari, consilieri, s-a văzut în judeţul Sibiu.
  4. Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, mai vizibil decât liderul USR Sibiu, Adrian Echert. Ştefănuţă a reuşit să fie primul sibian europarlamentar, primul europarlamentar din actualul mandat care şi-a deschis cabinet la Sibiu, dar se pare că asteau nu a ajutat suficient pe Dan Barna la Sibiu.

 

 

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.