Hoții de lemne de la Hoghilag au fost arestați – Au cărat copacii cu căruțe și tractoare

6.147

Doi dintre cei cinci bărbați prinși la tăiat de lemne în pădure de polițiști au fost arestați joi. Aceștia sunt cercetați în dosarul penal privind tăierea ilegală și furtul de material lemnos de pe raza unui ocol silvic.

„În fapt, în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că la data de 12.11.2019, un bărbat din Viișoara a organizat, în mod ilegal, o acțiune de igienizare a unui parchet de exploatare deși această sarcină îi revenea deținătorului autorizației de exploatare. În acest sens, bărbatul a contactat mai multe persoane cu domiciliul în Hoghilag în scopul participării acestora la martonarea (curățirea parchetelor de exploatare forestieră) parcelei exploatate, urmând ca aceștia să fie retribuiți prin primirea de material lemnos în schimbul muncii depuse. Materialul lemnos provenea din doborârea de pe picior al unor arbori care nu purtau cioplajul silvic, care ar fi urmat sa fie doborâți de persoanele angrenate în prestarea silvica. Cinci persoane s-au prezentat la această activitate, iar la finalul lucrărilor, au tăiat, debitat și încărcat în atelajele hipo doi arbori”, spune Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Această activitate a continuat și în data de 13 noiembrie, la activitate luând parte și un alt bărbat din Viișoara. Și cu această ocazia, a fost tăiat un stejar, care a fost transportat de bărbatul din Viișoara cu tractorul la domiciliu, moment în care au fost surprinși în flagrant de către polițiștii Postului de Poliție Hoghilag.

CITEȘTE ȘI: Cinci hoți de lemne prinși în flagrant în pădure

Având în vedere aspectele constatate de polițiști, cei doi bărbați din Viișoara, în vârstă de 32 și respectiv, 61 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu, fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de instigare la săvârșirea infracțiunii de tăiere fără drept de arbori și instigare la săvârșirea infracțiunii de furt de material lemnos, respectiv, furt de material lemnos și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la săvârșirea infracțiunii de tăiere fără drept de arbori.

Alte trei persoane din acest dosar sunt cercetate penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori și furt de material lemnos. Polițiștii din Dumbrăveni continuă cercetările în acest dosar.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (3)