foto dan barna la vot

Dan Barna a anunțat, miercuri, că aproximativ 75% dintre membrii USR au votat ca el să rămână în fruntea partidului. Prezența la votul intern a fost de 51,5%.

Membrii USR au răspuns la următoarea întrebare: „Considerați că Dan Barna ar trebui să își dea demisia de la conducerea USR?”. 24% au votat pentru și 74,4% au votat împotrivă. Votul a avut loc online, notează Digi24.

„Interpretez acest mesaj prin faptul că trebuie să strângem rândurile, prin faptul că experiența de la prezidențiale ne îndreptățește și ne obligă să contăm, să continuăm să construim perspectiva pentru locale și pentru guvernare”, a declarat Dan Barna.

În interiorul partidului scrutinul a fost boicotat de mai multe filiale ale căror lideri au fost nemulțumiți de intenția lui Barna de a supune la vot dacă partidul îl mai vrea președinte. Printre organizațiile care au boicotat scrutinul se numără organizația Iași, condusă de Cosette Chichirău și organizația Cluj, condusă informal de un alt lider care îl contestă pe Barna, senatorul Mihai Goțiu.

„Mesajul este unul clar și necesar. Mergem mai departe. Am depășit această chestiune cu efectele alegerilor prezidențiale. Continuăm analiza, dar strângem rândurile și ne întărim la nivel local”, le-a transmis Dan Barna celor care au votat pentru ca el să își dea demisia.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu