FOTO Ce găsim în Târgul de Crăciun din Sibiu – Cât costă suvenirurile și mâncarea

8.587

Târgul de Crăciun din Sibiu a fost inaugurat vinerea trecută. Mii de sibieni, dar și turiști, au vizitat Piața Mare a orașului pentru a descoperi cu ce surprize au venit în acest an organizatorii.

În acest an, Piața Mare din Sibiu este plină de căsuțe – mai exact 110. Găsim aici tot ce ne dorim: dulciuri, castane, decorațiuni de Crăciun, obiecte de îmbrăcăminte, șoșoni, căciuli și mănuși, ornamente și lumânări parfumate, dar și multe alte obiecte hand-made.

Peste 100 de expozanți, majoritatea cu marfă hande-made
Cei mai mulți dintre expozanții care iau parte în acest an la Târgul de Crăciun din Sibiu s-au prezentat cu marfă lucrată manual. Aceștia și-au pregătit obiectele hand-made încă din vară, atunci când au aflat că au fost aleși pentru a participa la târg. Acestea fiind spuse, și-au făcut „proviziile” din timp, iar până în 3 ianuarie 2019 vor vinde obiectele în Piața Mare.

La multe căsuțe găsim lumânări parfumate: toate formele, toate mirosurile și pe toate culorile. Prețurile pornesc de la 15 lei și ajung chiar la 55 de lei. La una dintre căsuțe găsiți lumânări parfumate în formă de brioșă, care conțin în interior un răvaș cu mesaje de Crăciun. Acestea costă 28 de lei.

Nelipsiți sunt săculeții cu lavandă și levănțică. Unul costă 3 lei, iar un buchețel cu lavandă costă 12 lei. Tot cei care doresc să aibă o casă parfumată vor găsi la căsuțe și potpourri la 25 de lei.

De asemenea, la căsuțe găsim și clasicii magneți de frigider cu Sibiul, la 5 lei, însă putem alege și un magnet hand-made, unde prețurile pornesc de la 10 lei. Totodată, avem de ales dintr-o groază de suveniruri din lemn, care costă 10 lei.

Pentru cei care vor să facă cadou o cană, au de unde alege. O căsuță prezintă diferite modele, la prețul de 30 de lei.

Mănuși, căciuli și blănuri în Târg
Nici în acest an nu lipsesc articolele de îmbrăcăminte din Târgul de Crăciun. Căciulile le găsim la prețul de 50 și chiar 100 de lei, șepcile îmblănite la 70 de lei, șoșonii la prețul de 40 de lei, iar mănușile la 25 de lei. Mâncare și băuturi – care sunt prețurile
Friptură, ceafă, cârnați de porc sau piept de pui – asta vom găsi la Târgul de Crăciun – la 95 lei/kg. Dacă cumva ni se face poftă de o tocăniță, fie ea de porc sau de oaie, găsim în Piața Mare, la 30 lei/kg. Putem mânca aici cartofi prăjiți, pește, legume la grill sau gulaș cu fasole. Iar dacă ne fac cu ochiul și murăturile, le găsim la 50 lei/kg.

Lângă Atelierul lui Moș Crăciun, putem găsi la una dintre căsuțe sandwich-uri, kebap la 15 lei, hot dog la 5 lei, hamburger la 7 lei și cartofi prăjiți la 5 lei porția.

Când vine vorba de băuturile de la târg, paleta este una larga. Vinul fiert îl găsim la prețul de 6 lei la unele căsuțe, pe când la altele se vinde cu 8 lei paharul. O țuică fiartă costă 3 lei, ceaiul în unele locuri tot 3 lei, iar în altele 5 lei. Copiii pot încerca, în târg, „kinder punch-ul” – un suc de mere cald cu scorțișoara la 5 lei.

Ce distracții ne așteaptă la Târg
După ce ne-am plimbat prin târg și am luat fiecare căsuță la rând, este musai să ne și distrăm. Cea mai nouă atracție din Piața Mare este roata panoramică. Poți vedea aici care sunt tarifele.

O plimbare cu trenulețul turistic prin zona centrală a Sibiului costă 10 lei, iar micuții sub 3 ani beneficiază de gratuitate. De altfel, copiii se pot distra în caruselul, mașinuțele și trenul din mijlocul târgului, părinții plătind biletul de 10 lei pentru oricare dintre ele.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi