Tinerii de elita

O carte în care au fost culese poveștile celor mai premiați 50 de tineri sibieni la concursurile naționale și internaționale din toate domeniile va fi lansată în 21 noiembrie, la Teatrul Gong.

Tinerii de elită ai Sibiului este o apariție editorială realizată de Asociația culturală e-Xplorator Sibiu în parteneriat cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Inspectoratul Școlar Sibiu, Ministerul Tineretului și Sportului și cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.
În paginile cărții autorii, Ioana Curta și Teodor Boantă, împreună cu o echipă de studenți de la specializarea Comunicare și Relații Publice, au surprins poveștile de viață a 50 de tineri de succes din orașul nostru.

”Tinerii de elită ai Sibiului sunt continuatorii unor personalități de valoare care s-au născut și au trăit în Sibiu, un oraș considerat centrul cultural al românilor din Transilvania. Acești tineri de elită nu doar au preluat zestrea genetică, ci prin efortul lor au asigurat consolidarea poziției Sibiului, perpetuarea valorilor și dezvoltarea unei generații în continuă creștere”, a declarat Ioana Curta, președintele Asociației e-Xplorator și editorul lucrării Tinerii de elită ai Sibiului.

Asociația culturală e-Xplorator s-a bucurat pentru această nouă ediție de sprijinul primit din partea Primăriei Sibiu, a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, a Ministerul Tineretului și Sportului, dar și a Inspectoratului Județian Sibiu. ”Reușitele nu au cum să întârzie atunci când instituții publice de cultură și de învățământ își dau mâna pentru a realiza astfel de proiecte venite în sprijinul tinerilor”, precizează Teodor Boantă, co-autorul lucrării, purtător de cuvânt al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Tinerii de elita ai Sibiului

Acest proiect se înscrie în seria proiectelor editoriale realizate de Asociația e-Xplorator, care au început în anul 2007 cu prima ediție a celor două cărți ”Personalități de referință ale Sibiului”, dedicată domnilor și ”Femei puternice, femei de succes”, dedicată doamnelor. Proiectul a continuat cu aceste apariții la fiecare 5 ani, iar de anul acesta, s-a îmbogățit cu lucrarea ”Tinerii de elită ai Sibiului”. Cartea aduce împreună știința, literatura, sportul și manifestările artistice domenii în care tinerii sibieni au excelat, fiind premiați la olimpiade și competiții naționale și internaționale.

Lansarea lucrării va avea loc în data de 21 noiembrie 2019, ora 18,00, la Teatru Gong, în cadrul unei gale oficiale, unde vor urca pe scenă tinerii prezenți în carte, tineri cu care Sibiul se mândrește, în aplauzele părinților, profesorilor coordonatori, oficialităților și presei sibiene. Gala va fi deschisă cu un recital de colinde ale ansamblului folcloric ”Doruri sibiene” și fi presărată cu momente artistice prezentate de ”Forever Dance”, preparate culinare pregătite de Pardon Cafe, dulciuri gustoase oferite de către Mini Delights Studio și vinuri de la Gorgandin, vinuri din inima Transilvaniei.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.