porci
FOTO arhivă

Mai este aproximativ o lună până la Crăciun, astfel că au început vânzările la carnea de porc. Sibienii preferă fie să cumpere porci crescuți la țară, fie au mai multă încredere în carnea cumpărată din marile magazine. Pe Internet găsim deja zeci de anunțuri cu porci de vânzare, iar prețul pornește de la 9 lei kilogramul.

Cu toții ne întrebăm, în această perioadă, cât costă carnea de porc, mai ales în condițiile în care au fost semnalate mai multe cazuri de pestă porcină în ultimele două luni în județul Sibiu. Au fost confirmate cazuri de boală la Colun, Șura Mică, Amnaș, Alămor și Apoldu de Jos.

Cu toate acestea, cu cât se apropie mai mult sărbătorile de iarnă, cu atât românii se întreabă de unde cumpărăm carne de porc și la ce preț. Sibienii au multe alternative în acest sens, întrucât, pe principalul site de anunțuri online, în județul Sibiu, găsim deja zeci de comercianți care își vând porcii din propriile gospodării prin intermediul Internetului.

Așadar, anul acesta, prețul per kilogram la carnea de porc pornește de la 9 lei și ajunge până la 12 lei. Unii comercianți vă pot tăia porcul la cerere, însă va trebui să plătiți mai mult.

Ora de Sibiu a sunat la câţiva dintre vânzători pentru a afla mai multe detalii. De exemplu, domnul Florin din Șeica Mare vinde porci vii care cântăresc între 150kg și 250kg cu 10 lei kilogramul. La cerere, animalul poate fi și sacrificat de un vecin, costul fiind aproximativ 50 de lei. Porcii domnului au fost hrăniți doar cu porumb, grâu, orz și cu lucernă. Acesta asigură faptul că animanele au fost deparazitate și hrănite „ca la carte”.

Domnul Ionică din Gura Râului vinde carnea de porc la 11 lei kilogramul. „Am mai mulți porci de vânzare, cântăresc între 150 și 180 de kilograme. Eu nu îi sacrific, dar se găsesc vecini care pot să vină să îl taie dacă se dorește asta”, ne-a spus acesta.

Și din Loamneș puteți cumpăra porci de până la 150 de kilograme. Doamna Maria vinde carnea cu 10 lei kilogramul. Aceasta spune că încă nu s-au înghesuit cumpărătorii. „M-au sunat vreo trei persoane să mă întrebe dacă vindem porci, dar încă nimic concret. Știți cum e, acum majoritatea au bonuri și cumpără din magazine. I-a speriat și pesta porcină”, ne-a povestit sibianca.

Cât costă carnea de porc în marile magazine
Sibienii care doresc să cumpere carne de porc pentru Crăciun, pot apela şi la magazinele mari din oraș, precum Carrefour acolo unde spata de porc fără os costă 16,99 lei/kg, ceafa de porc fără os costă 22,99 lei/kg, pulpa de porc dezosată costă 18,99 lei/kg, fleica de porc costă 18,99 lei/kg, carnea tocată costă 15,99 lei/kg, iar cârnații subțiri picanți costă 15,99 lei/kg. De asemenea, la Kaufland găsim cotlet de porc fără os, care costă 17,99 lei/kg și pulpă de porc cubulețe, ideală pentru gulaș, la 16,99 lei/kg.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu