serile sibiului 10 ani 02

În toamna anului 2009 a avut loc prima întâlnire dedicată istoriei Sibiului, ce mai apoi avea să devină un eveniment lunar organizat de către Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu sub denumirea de “Serile Sibului”.

Este un drum lung ce merită aniversat. De aceea, vă propunem un maraton de istorie sibiană joi, 28 noiembrie 2019.
Astfel, ediția 70 a evenimentului “Serile Sibiului” începe de la orele 18.00 cu o prezentare susținută de către directorul Muzeului de Istorie din Sighișoara, dr. Nicolae Teșcula, ce va vorbi despre disputele din publicistica social politică a Sibiului anilor ‘60 ai secolului al XIX-lea.

Apoi, începând cu orele 19.30, vă propunem o incursiune culinară cu specialiștii Bibliotecii Județene ASTRA, dr. Silviu Bors (managerul instituției) și dr. Dan Nanu (cercetător), aceștia propunându-vă o istorie culinară a Sibiului.

Este foarte interesant a vedea cum s-a dezvoltat Sibiul din două unghiuri de analiză, diametral opuse. Sibiul a crescut și și-a scris propria istorie, fie că era vorba de dispute politice sau de producția berii ori a pâinii.

Cum a început totul, cine a început și, mai ales, ce mostenim de atunci până în prezent, sunt câteva dintre subiectele atinse.

Vă așteptăm joi, 28 noiembrie 2019, de la orele 18.00, la Cafe Wien (Pța. Huet nr. 4), locul predilect de povestire a istoriei Sibiului, pentru a sărbători cei 10 ani de Serile Sibiului.

serile sibiului 10 ani 03

—————————————-
● Pentru că locurile sunt limitate, vă rugăm să vă faceţi din timp rezervare la numărul de telefon: 0733.223.223.

● Intrarea gratuită!

● Evenimentul ”Serile Sibiului” este realizat în cadrul proiectului „Cuvintele Sibiului” organizat de către Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS) – www.aios.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu