iohannis tanar
FOTO: iohannis.ro

Klaus Iohannis, candidat la alegerile prezidențile, s-a descurcat foarte bine la școală și a avut merite deosebite. Profesorii lui au spus că fost primul la examenul de treaptă în clasa a X-a.

Iohannis a învățat la actualul Colegiu Național Samuel von Brukenthal, una dintre școlile de elită din Sibiu. Facultatea a făcut-o în Cluj-Napoca, la Universitatea Babeș-Bolyai. Profesorii și colegii au numai cuvinte de laudă despre peședintele în funcție al României, notează gandul.info.

În liceul, Klaus Iohannis era printre cei mai buni dintre elevi la învățătură. În clasa a X-a, când a dat examenul de treaptă, a fost primul din clasa lui. „Domnul Iohannis a fost întotdeauna, în cei patru ani, printre cei mai buni din clasă. Pe vremea aceea se dădea aşa numitul examen de treaptă, pentru a trece din clasa a X-a în clasa a XI-a. A fost primul din clasa lui care a trecut examenul acela de treaptă, care hotăra dacă rămâne elevul în continuare, deci numărul de clase s-a micşorat dintr-a X-a într-a XI-a şi bineînţeles că a rămas. S-a remarcat prin firea deschisă şi încrederea de sine. Nu era deloc o fire şovăielnică, ştia ce doreşte şi era şi apreciat ca foarte comunicativ, bun coleg. A acceptat din plin oferta tradiţională a şcolii, de la drumeţii montane la excursii cu bicicletele, tabere de ski, toate ofertele acestea complementare procesului didactic le-a acceptat cu plăcere”, a povestit Hermann Gerold, cel care era directorul liceului în 2014 pentru Adevărul.

După liceu, Iohannis a studiat la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, pe care „a parcurs-o fără efort, cu note foarte mari, fără niciun fel de probleme“, a povestit un fost coleg.

„De multe ori, le oferea ajutor colegilor de grupă la activităţile practice. Ca performanţă studenţească, Iohannis s-a situat întotdeauna mult deasupra mediei, fiind aproape de performanţa câtorva colege care aveau numai note de 10!“, a povestit un fost coleg de grupă.

Sursa: gandul.info

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns