Ora de Sibiu
Știri in direct

VIDEO – Președinta Consiliului Județean în vizită pe cel mai mare șantier deschis în județul Sibiu

5.486

Încă un proiect al Consiliului Județean Sibiu privind modernizarea infrastructurii rutiere se bucură de o evoluție bună. Este vorba despre drumul județean 107 B Păuca – Slimnic, în lungime de 35 km, care leagă Valea Târnavelor de Țara Secașelor și de județul Alba.

În paralel cu lucrările de modernizare efectuate pe mai multe drumuri județene:
• DJ 141 Mediaș – Bârghiș,
• DJ 142 G Copșa Mică – Motiș
• DJ 106 T Ocna Sibiului – Topârcea
• Construire pod nou în localitatea Săsăuș
un alt șantier al Consiliului Județean Sibiu este în plină desfășurare pe drumul județean 107 B Păuca – Alămor – Mândra – Slimnic. Mobilizarea constructorului – SC STRABAG SRL – este extraordinară și este o garanție că lucrările vor fi executate la termen și cu maximum profesionalism.Vizitele în teren ale conducerii CJ Sibiu au continuat și în această săptămână, obiectivul de investiții vizat încă o dată fiind DJ 107 B Păuca – Slimnic. Astfel, miercuri, 20 noiembrie 2019, președinta Daniela Cîmpean, însoțită de ing.Daniela Stoica, șef serviciu Patrimoniu, Investiții din cadrul Direcției Tehnice a CJ Sibiu, și de ing.Ovidiu Breaz, consilier tehnic în Cabinetul Președintei, au fost prezenți la școala din localitatea Alămor în cadrul unei întâlniri cu primarii comunelor Păuca, Loamneș și Slimnic, cu reprezentanți din partea constructorului, ai proiectantului (D P Cons SRL Cluj-Napoca) și ai firmei care asigură dirigenția de șantier (SC BETA COPS SRL București).Scopul reuniunii a fost acela de a prezenta stadiul lucrărilor la drumul județean, a pregătirilor pentru conservarea pe timp de iarnă a lucrărilor executate și a măsurilor pentru asigurarea derulării traficului în condiții de siguranță.
În cele patru luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor (15.07.2019) și până în prezent, constructorul a executat următoarele lucrări:
• casete
• ziduri de sprijin
• coloane forate
• zone asfaltate
• podețe transversale și de acces la drumurile laterale
• rigole și șanțuri
• așternere balast și piatră spartă”Am avut o experiență plăcută vizionând lucrările care se fac pe întreg drumul județean 107 B Păuca-Slimnic, care este cel mai mare șantier deschis la ora actuală în județul Sibiu. Mi-aș dori să avem parte numai de astfel de colaboratori cum sunt cei implicați în această investiție, care execute lucrări și pe DJ 142 G Copșa Mică – Motiș. M-a impresionat să văd că se lucrează atât de bine și atât de curat. Primarii prezenți sunt mulțumiți și nu am avut nicio reclamație. Am considerat că este necesar să avem această întâlnire, să armonizăm interesele autoritățiilor cu cele ale cetățenilor și ale contractanților investiției de față, pentru că astfel putem găsi cele mai bune soluții”, a declarat președinta Daniela Cîmpean la finalul vizitei pe teren.
Valoarea totală a lucrărilor de execuție este de 84.924.230,9 lei, fără TVA.

video

Valoarea totală a investiției este de 109.076.957,07 lei cu TVA, din care:
• 20.163.008,18 lei cu TVA cofinanțarea CJ Sibiu
• 88.913.948,89 lei cu TVA finanțarea obținută din fonduri guvernamentale, de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...